automatska puskaPolicijski službenici Centra javne bezbjednosti Prijedor su tokom proteklog vikenda na području grada Prijedora realizovali planske aktivnosti u oblasti sprečavanja kriminaliteta i poboljšanja javnog reda i mira, pojačanom kontrolom lica i vozila kojim upravljaju.

Tokom preduzimanja pomenutih aktivnosti, kontrolom jednog vozila kojim je upravljalo lice M.B. iz Prijedora, u prtljažniku je pronađeno vatreno oružje-automatska puška i određeni broj municije – navodi se u saopštenju CJB Prijedor.

Pronađene predmete lice je dobrovoljno predalo a policijski službenici su dalje uz saglasnosti dežurnog tužioca i na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, izvršili pretres stana koji koristi lice M.B., kom prilikom je pronađena i oduzeta manja količina municije različitog kalibra.

Svi oduzeti predmeti deponovani su u depozit Osnovnog suda Prijedor, a po kompletiranju predmeta, protiv lica M.B. slijedi ponošenje izvještaja zbog počinjenog krivičnog djela „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ – potvrđeno je iz CJB Prijedor.

Takođe, tokom realizovanja planskih aktivnosti pregledom dva lica iz Prijedora, utvrđeno je posjedovanje hladnog oružja (noževi i bokser), čime su lica počinila prekršaj po Zakonu o oružju i municiji.

Pronađeni predmeti su oduzeti a licima su uručeni prekršajni nalozi po članu 22.Zakona o oružju i municiji RS.

Nezvanično saznajemo da su automatska puška i municija pronađeni kod Miladina Bukve iz Prijedora.

CJB Prijedor
Foto – ilustracija