prijedor-sloga-prijateljska (1)Rukometaši Prijedora su u prijateljskom odmjeravanju snaga premijerligaša BiH doživjeli zaslužen poraz od ekipe Sloge rezultatom 26:29(10:15).

Bila je to već četvrta provjera Dobojlija, ali prva sa jednim rivalom iz Republike Srpske, nakon pauze u takmičenju nakon prošlogodišnjih katastrofalnih poplava u svom gradu.

Imali su gosti tokom cijelog susreta vođstvo, a tek u 59.minutu domaćima se ukazala prilika za izjednačenje kada su imali napad kod rezultata 26:27, ali kako ga nisu iskoristili, kao ni sljedeći, poklekli su.

-Čestitam Slogi na zasluženoj pobjedi i fer i korektnoj igri. Pokazali smo dosta slabosti i pravili taktičko-tehničke greške, ali s obzirom da smo prednost u radu dali fizičkoj spremnosti, da nam je ovo bio prvi test, bilo je „stegnutosti“. Bilo je i perioda igre u kojima možemo biti zadovoljni, pa preostaje da se u narednim utakmicama još uklope i uigraju novajlije Dean Šešić, Dušan Đurić i Stefan Ćosić. Nadam se da ćemo izvući određene pouke i već u srijedu protiv Bihaća kojeg dočekujemo u Prijedoru, imati mogućnost da nadomjestimo određene propuste – rekao je trener Prijedorčana Bojan Unčanin.

S druge strane u Slogi, dvostrukom osvajaču Kupa BiH i jednom bh.šampionu, koju očekuje učešće na svom 47.međunarodnom TV turniru šampiona, mogu biti zadovoljni, jer kreću od „nule“.

-Nisu nam u ovom trenutku bitni rezultati, već da stvorimo pozitivan odnos prema igri. Najvažnije je bilo da se okupimo, činimo to sa sopstvenim igračima, uglavnom mladima, ali bićemo pred velikim iskušenjima, jer je klub u teškoj finansijskoj situaciji – naglasio je strateg Dobojlija Emir Junuzović.

Prijedor-Sloga 26:29(10:15)

Prijedor
Sportska dvorana Mladost
Gledalaca: 50
Sudije: Ivan Anušić i Marinko Anušić (Prijedor)
Sedmerci: Prijedor 4(3), Sloga 1(1)
Isključenja: Prijedor 4 minuta, Sloga 6 minuta

PRIJEDOR:
Bojić 1, D.Unčanin 2, Miljuš, Savić 2, Vejnović, Daničić 4, Kaurin 2, Ćosić, Topić-10 odbrana, Vlačina 1, Šešić 6, Đurić 2, Blagojević 1, Babić-4 odbrane, Radaković 5

SLOGA:
Bojić, Đ.Bosić, B.Bosić 4, Zvekić 1, Zekić, Ilić 2, Pejić 5, Radić, Maričić 1, Mujkanović 5, Đurđević, Tučendić 1, Glišić, Simić, Mišanović 4, Gavrić 6,

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-sloga-prijateljska (2) prijedor-sloga-prijateljska (3) prijedor-sloga-prijateljska (4) prijedor-sloga-prijateljska (5) prijedor-sloga-prijateljska (6) prijedor-sloga-prijateljska (7)