rudar prijedor-pres uoci gostovanja driniRudar-Prijedor u 4.kolu prvenstva Premijer lige BiH očekuje u „srpskom derbiju“ megdan u Zvorniku sa Drinom, koja do sada nije osvojila nijedan bod i nalazi se na posljednjoj poziciji na tabeli.

U dosadašnja dva susreta u elitnom rangu „rudari sa Sane“ su u sezoni 2010/2011 pod vođstvom sadašnjeg šefa stručnog štaba Borisa Gavrana ostvarili obje pobjede minimalnim rezultatom 1:0.

-Utakmica u Zvorniku je veoma bitna za nas, jer igramo protiv direktnog konkurenta za opstanak u premijerligaškoj konkurenciji. Krenuli su loše, jer kasnili su sa pripremama, kasnije napravili ekipu i dobili trenera, ali prema informacijama koje sam dobio sa njihovog gostovanja u Zenici, ekipi Čelika, poslije tog slabijeg starta, odigrali su kvalitetnije i sve više je to drugi tim. Mi imamo svoj cilj da odigramo dobro i ostanemo neporaženi. Sve što „ugrabimo“ preko toga bio bi veliki uspjeh, jer bi to u jednu ruku bili „dupli“ bodovi. Posebno bi nam mnogo značili kao podstrek pred naredne okršaje, s obzirom da nas očekuje teži raspored – priča Gavran.

Strateg „zeleno-crnih“ uvjeren je da će njegovi izabranici pružiti maksimum. Najvjerovatnije neće moći da računa na povrijeđene Filipa Arežinu i Petra Kunića, a ni Siniša Radoja, koji je igrao na startu protiv Mladost Doboj Kakanj samo do 33.minuta, ali uspio da se upiše u listu strijelaca, nije potom još radio stopostotnim intenzitetom.

-Gostujemo neugodnoj ekipi Drine, koja se sa nama bori za opstanak. Čitave sedmice smo se kvalitetno spremali i uigravali. Sigurno je da ne idemo da se branimo. Svaki bod nam je značajan ukoliko želimo da ostanemo u društvu najboljih, a svi igrači koji dobiju povjerenje daće sve od sebe da nadoknade odstustvo igrača na čije usluge se ne bude moglo u ovom trenutku računati – naglasio je standardni prvotimac, „vezista“ Bojan Burazor, jedan od glavnih pokretača akcija Rudar-Prijedora.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com