rudar prijedor-dolasci i odlasci igraca (1)U Rudar-Prijedoru, povratniku u Premijer ligu BiH, mogu da budu zadovoljni ostvarenim u prva tri kola. Tim prije, ukoliko se zna da je debitant Mladost Doboj Kakanj, kojeg su na startu „rudari sa Sane“ savladali, iznenadio Borca remijem u Banjaluci, da je tuzlanska Sloboda, nakon pobjede nad njima, slavila u Istočnom Sarajevu protiv Slavije, a da su u subotu stigli do boda u odmjeravanju snaga sa sarajevskim Olimpikom u Gradišci, jer njihov teren na Gradskom stadionu, nije dobio dozvolu čelnika FS BiH.

-Znali smo da nas čeka teška sezona i grčevita borba za opstanak, jer su naši protivnici sa mnogo skupljim igračima. Posebno je za sve, na psihološkom planu otežavajuća okolnost kada ne igrate u svom gradu, ali šta je tu je. Sve teškoće trebaju da nas još više mobilišu, da pokušamo da damo svoj maksimum, upravo zbog ljubitelja fudbala i naših vjernih navijača, „Alkohol bojsa“, koji su nas bodirili i protiv sarajevskih „vukova“ -priča šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Boris Gavran

Svjesni su „zeleno-crni“ da ih očekuju još mnoga iskušenja u borbi za opstanak, a naredno je prvi ovosezonski „srpski derbi“, pošto odlaze u Zvornik na megdan „fenjerašu“ Drini, koja do sada nije osvojila nijedan bod.

-Poštujemo Drinu, a njihova trenutna pozicija nije odraz kvaliteta igračkog kadra. Nisu u dosadašnjem toku prvenstva imali ni sreće, koja je itekako potrebna. Sigurno je da će protiv nas imati motiva da se iskupe za propušteno. Taj pritisak Zvorničana mogao bi da bude naša šansa da u jednoj, vjerujem korektnoj utakmici pravih sportskih rivala i prijatelja, pokušamo da ostanemo neporaženi. Problem nam predstavlja činjenica da su povrijeđeni Filip Arežina i Petar Kunić, pa je veliko pitanje hoćemo li moći da računamo na njihove usluge, pored Siniše Radoje, koji se od ranije žalio na bolove u koljenu – rekao je šef stručnog štaba Rudar-Prijedora Boris Gavran.

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com