fondacija zajednicki put-medjunarodni dan mladih (1)Volonteri Fondacije “Zajednički put” iz Prijedora organizovali su sinoć povodom Međunarodnog dana mladih druženje sa Prijedorčanima kojima su dijelili promotivni materijal o provedenim aktivnostima i informisali ih o aktuelnim projektima gdje se mladi mogu angažovati i obezbijediti egzistenciju.

Moto ove akcije je da mladi treba da konstantno rade na sebi kako bi postigli željeni cilj.

Direktor Fondacije Bojana Bojanić istakla je da obilježavanje ovog međunarodnog dana nisu sveli samo na jedan dan, već da su u prethodnih mjesec dana realizovali niz aktivnosti s ciljem promocije talenata mladih Prijedora, kao i resursa koji mladima stoje na raspolaganju u realizaciji njihovih ciljeva.

“U prethodnom periodu radili smo na promociji mladih i njihovih talenata, kreativnog i stvaralačkog rada nezaposlenih i mladih sa invaliditetom kroz organizaciju prodajne izložbe unikatnih rukotvorina i umjetnina mladih aktivnih u Zaštitnoj radionici Centra `Sunce`”, navela je Bojanićeva.

fondacija zajednicki put-medjunarodni dan mladih (2)Ona je istakla da su na taj način nezaposleni mladi dobili priliku da svoje vještine predstave svojim sugrađanima i tom prilikom prodaju više od 90 unikatnih ručnih radova.

“Uz saradnju i podršku Omladinskog savjeta Prijedor, realizovano je testiranje mladih u poznavanja njemačkog i engleskog jezika u skladu s evropskom ljestvicom poznavanja jezika i 70 polaznika prvog ciklusa `Škole jezika` dobilo je sertifikati koje mogu koristiti za traženje posla, učešće na seminarima i druge oblike obrazovnog i stručnog usavršavanja u zemlji i inostranstvu”, rekla je Bojanićeva.

Ona je dodala da su povodom Međunarodnog dana mladih, sertifikate dobili i najuspješniji polaznici treće generacije projekta “Škola liderstva” koji se realizuje u kontinuitetu uz pokroviteljstvo osnivača i predsjednika Fondacije Semire Hofman i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Bojanićeva je dodala da su sve ove aktivnosti potvrdile da mladi konstantno treba da rade na sebi, da imaju mnogo šta da pokažu, da imaju veliki broj sposobnosti i vještina koje ne mogu uvijek da dođu da izražaja, te da im je Fondacija “Zajednički put” pružila priliku da ih pokažu realizacijom niza projektnih aktivnosti.

Tekst – SRNA
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com