masovna tuca prijedor (2)Jutros rano, oko četiri sata u Prijedoru je ispred pekare “Kozara” došlo do fizičkog obračuna u kojem je, prema riječima portparolke CJB Prijedor Marije Matić, učestvovalo osam osoba u dvije grupe od po četiri osobe.

U tuči je bilo i povrijeđenih, a jednom od njih pomoć je ukazana u opštoj bolnici u Prijedoru.

Matić je navela da je policija privela učesnike tuče, kao i da se motivi zbog kojih je došlo do fizičkog obračuna i narušavanja javnog reda i mira još uvijek utvrđuju, jer su, kako je pojasnila, “svi saslušani imali neku svoju verziju priče”.

– Imali smo dvije protivničke grupe po četiri osobe, u kojim jedni pričaju jedno, a drugi drugo. Više detalja trebalo bi biti poznato sutra, kada je, između ostalog, zakazana i redovna konferencija za novinare u CJB Prijedor – rekla je Matić.

Na Facebooku se u međuvremenu pojavila jedna od fotografija na kojoj je i vidno pretučeni mladić. A.P. iz Prijedora ispričao je da se našao sa A.O. i još njegovom dvojicom rođaka, jednim iz Francuske i drugim iz Švedske.

Kaže da su bili u gradu u nekoliko kafića, da nije bilo nikakvih problema i da su u jutarnjim satima, prije nego što će krenuti kući, došli pred pekaru kako bi nešto pojeli.

masovna tuca prijedor (4)– U tom trenutku došla su četvorica mladića, ispostavit će se kasnije napadača, stali su kod nas i pitali nas odakle smo. Rekao sam da sam iz Prijedora, iz Čejreka, a onda je uslijedilo pitanje: “Jeste li vi balije?”. Bilo mi je smiješno, nisam htio da nasjednem na u provokaciju, čak sam mu pružio i ruku, što se sve može dokumentovati snimcima s videonazdora. Okrenuo sam se i, bez bilo kakve naznake da bi se bilo šta moglo desiti, uzeo zalogaj. U tom trenutku dobio sam udarac u lijevu stranu lica i donju usnu, a potom drugi udarac koji me je oborio, nakon čega sam pao na pod – ispričao je A.P. za “Avazov” portal.

Nakon što se podigao, kako je rekao, ugledao je A.O. kako leži na podu u lokvi krvi.

– Bilo mi je strašno važno da što prije dođe hitna pomoć, da ga smjestimo u bolnicu. Imao je bolove u predjelu rebara i grudnog koša. Ubrzo je došla i policija, kojoj sam dao izjavu i rekao im da ne znam ko me je udario – kaže ovaj Prijedorčanin. Jedan od dva rođaka dobio je udarac u predjelu nosa, a drugi je, po izjavi ovog Prijedorčanina, s obzirom na to da je imao ugrađene implantate, pobjegao jer se uplašio za svoj život. A. P. dodao je da nije riječ o masovnoj tuči, već da su napadnuti iz čistog mira.

Dnevni avaz

masovna tuca prijedor (1) masovna tuca prijedor (3)