fk gomjenica-prvak cetvrte lige (1)Gomjenica je u generalnoj provjeri pred start prvenstva Regionalne lige Republike Srpske-grupa Zapad, kada u nedjelju u 11 časova dočekuje banjalučki Naprijed, ostvarila ubjedljivu pobjedu nad Slogom iz Rakelića sa 6:2.

Ipak, mora se reći da je u prvih pola sata ekipa trenera Bojana Ivanovića pokazala da bi u Četvrtoj ligi FSP Prijedor mogla da igra značajniju ulogu. Prvo je mladi Duško Dragić, poslije neuspjele ofsajd-zamke domaćih pogodio cilj u 7.minutu, a potom je i iskusni Milan Čačić zatresao mrežu za 0:2.

Čini se da su Prijedorčani i podcijenili rivala, pa su tek nakon tog „minusa“ pokazali pravo lice. Prvo u 31.minutu Dejan Vasiljević iz blizine smanjuje prednost, a potom je Bojan Bjelobrk, pravim evro-golom sa 35 metara iskosa sa lijeve strane donio izjednačenje četiri minuta kasnije. Marko Knežević, koji se sve više nameće na sredini terena, izborio se za jednu loptu i u 42.minutu postavio konačan ishod prvog poluvremena od 3:2.

U nastavku vidjelo se da su izabranici Mile Kotarana spremniji i kvalitetniji, a blistao je prvi strijelac Gomjeničana Branislav Kajtez. Posebno je bio efektan njegov pogodak u 61.minutu kada je „volej“ udarcem iskosa sa lijeve strane sa desetak metara poslao loptu pod prečku, u 76.minutu sa desne strane po zemlji je „poentirao“ da bi tri minuta kasnije bio na pravom mjestu, nakon odbijene lopte od jednog protivničkog igrača, i ostvario svoj „het-trik“.

Gomjenica-Sloga(R) 6:2(3:2)

Prijedor
Stadion: Gomjenice kraj Celpaka
Gledalaca: 50
Sudija: Milan Basrak (Prijedor)
Strijelci: Vasiljević u 31., Bjelobrk u 35., Knežević u 42. i Kajtez u 61., 76. i 79.minutu za Gomjenicu, a D.Dragić u 5. i Čačić u 18.minuti za Slogu

GOMJENICA:
Pejanović, V.Dragić, Draganić, Tadić, Vasiljević, Knežević, Đurkić, Davidović, Kreća, Bjelobrk, Kajtez
Igrali su još: Pantoš, Milošević, I.Mršić, Jarić, Zorić, Karanović, Joškić

SLOGA:
Vukić, Šujica, Torbica, Vuković, Gnjatić, Resanović, Objedović, B.Tambić, Čačić, Reljić, D.Dragić
Igrali su još: Stanić, Gajić, Marinović, Miočinović, Đaković

Tekst i foto arhiva – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com