podmetnut pozar-automobili pecani (3)Automobili “reno senik” i “ford fokus” izgorjeli su u nedjelju uveče u požaru ispred jedne stambene zgrade u Prijedoru.

Nepoznate osobe prvo su podmetnule požar pod prednji lijevi dio “renoa”, vlasništvo Svjetlane Rodić iz Prijedora. Vatra se ubrzo proširila na susjedni “ford fokus” Mustafe Avdagića iz Kozarske Dubice.

Prema nezvaničnim informacijama, automobil “reno” najvjerovatnije je zapalio piroman, koji je i u subotu, 8. avgusta, na istoj lokaciji zapalio automobil BMW X5. Vlasnik skupocjenog vozila je D. M. iz Prijedora, a u posljednje vrijeme ga je koristio policijski inspektor za narkotike u Centru javne bezbjednosti Prijedor Dragan Stupar.

Sve ukazuje na to da su automobili prvo bili posuti benzinom, a nakon toga zapljeni, kao i da su bili meta iste osobe, koja, najvjerovatnije, nasumice pali vozila na području Prijedora.

“Reno” Svjetlane Rodić je prilično oštećen u podmetnutom požaru. Vatra je na njenom vozilu planula u nedjelju nešto prije ponoći u prijedorskom naselju Pećani. Na vozilu “ford fokus” Mustafe Avdagića izgorjela je guma i prednji desni dio vozila.

Na području Centra javne bezbjednosti Prijedor proteklog vikenda u dva slučaja paljevine izgorjela su tri vozila.

Centru javne bezbjednosti Prijedor juče su saopštili da je pomenuti požar prijedorskim policajcima prijavljen oko 23.50 časova.

– Nakon obavljenog uviđaja policija je nastavila dalji rad s ciljem pronalaska počinilaca i rasvjetljavanja krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti. O svemu je obaviješteno Okružno tužilaštvo Banjaluka – kazali su u CJB Prijedor.

Stanovnici Prijedora ogorčeni su zbog podmetanja požara pod automobile.

– Tri vozila su zapaljena u dva dana, ne sjećam se kada je tako nešto bilo u Prijedoru. Konkretno što se tiče ovih posljednjih slučajeva paljenja vozila to je najvjerovatnije neki piroman, koji ne bira koji auto će zapaliti – kazao je Prijedorčanin Dragutin Radović.

Dodao je da se nada da će policija što prije otkriti osobu ili grupu koja nanosi štetu sugrađanima.

– Vozila su sada zapaljena u Pećanima, sutra mogu biti na nekom drugom mjestu u gradu, sve dok ne budu otkriveni počinioci – rekao je Radović.

Tekst – Glas Srpske
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

PRIJEDORSKA POLICIJA TRAGA ZA PIROMANOM KOJI PALI AUTOMOBILE – FOTO
http://www.prijedordanas.com/?p=27388