cjb pd 1Centar javne bezbjednosti Prijedor osuđuje iznošenje neprovjerenih informacija koje je medijska kuća FENA objavila 04.08.2015. godine, a u vezi „Napada na dvojicu bošnjačkih mladića samo zato što je jedan od njih nosio majicu s oslikanom zastavom države BiH“.

Centar javne bezbjednosti Prijedor u svojim službenim evidencijama nema prijavljen prethodno opisan događaj, a koji se navodno desio 03.08.2015. godine. U svim sličnim slučajevima koji su do sada prijavljeni policijski službenici su reagovali prioritetno, i u najkraćem mogućem roku preduzimali zakonom predviđene mjere i radnje u cilju identifikovanja učesnika, potpunog rasvjetljavanja prijavljenog događaja, i procesuiranju svih lica za koja se utvrdi krivična ili prekršajna odgovornost.

Širenjem takvih informacija, koje pri tom niste provjerili u policiji, nikako ne doprinose ugledu jednog medija koji bi trebalo javnost da informiše objektivno i istinito.

Objavljivanjem ovako neprovjerenih informacija, vaša medijska kuća nikako ne doprinosi normalnom odvijanju suživota svih građana na teritoriji grada Prijedora, kao ni održavanju povoljne bezbjednosne situacije.

Takođe, pozivamo medije da i sami poštuju novinarski kodeks i zakone koji regulišu njihov rad, te da se prije sastavljanja svojih saopštenja informišu kod nadležnih institucija i odgovornih lica.

Načelnik CJB Prijedor Dalibor Ivanić

Vezane vijesti:

DELEGAT U KLUBU BOŠNJAKA VIJEĆA NARODA RS – HAMZIĆ: U PRIJEDORU NAPADNUTI MLADIĆI ZBOG MAJICE SA ZASTAVOM BIH
http://www.prijedordanas.com/?p=27151