euroblic-zapaljen bmwPolicija traga za napadačem koji je u naselju Pećani zapalio skupoceni terenac BMW X5 koji je vozio policijski inspektor Dragan Stupar.

Inspektor Stupar ranije je došao u centar pažnje javnosti kada je radeći na tajnom zadatku slupao službeni automobil „pasat“ italijanskih registarskih oznaka, zbog čega su ga pojedini mediji prozvali „Inspektor Kluzo“.

Stupar radi kao inspektor za narkotike u Centru javne bezbednosti Prijedor a automobil mu je zapaljen u subotu oko 2.30 časova ispred zgrade u Ulici vojvode Putnika. Ovo vozilo je vlasništvo D.M., ali ga već duže koristi Stupar.

Na automobilu je pričinjena veća šteta jer je u potpunosti izgoreo zadnji deo vozila, a prijedorski vatrogasci su brzo stavili vatru pod kontrolu.

Posle paljevine, prijedorski policajci su priveli više osoba na ispitivanje, a neki su prošli i poligrafsko ispitivanje. Prema nezvaničnim informacijama protiv Stupara je podnošeno više žalbi na njegov rada osobe koje je privodio tvrde da iznuđuje iskaze osumnjičenima, a optuživali su ga i za druga krivična dela.

Stupar je sredinom februara prošle godine navodno radio na tajnom zadatku, te je vozio službeni „pasat“ na kome su bile stavljene lažne italijanske tablice. On je tada učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj su sudelovala još dva vozila, ali nije bilo povređenih, već je samo pričinjena šteta. U CJB Prijedor tada su rekli da je obavljen uviđaj i navodno je bio pokrenut postupak utvrđivanja disciplinske odgovornosti Stupara, međutim, izgleda da ta odgovornost nije utvrđena jer je on ostao na mestu inspektora.

Stupar je u junu bio svedok odbrane banjalučkih inspektora optuženih za trgovinu drogom i druga krivična dela. On je tada ispričao da su imali dojavu da više osoba ide vozilom prema Prijedoru i da se u vozilu nalazi droga, te da za njima ide inspektor Srđan Radulović kako bi ih identifikovao. Rekao je da Radulović nije tukao osumnjičene a u međuvremenu su banjalučki inspektori osuđeni na 25 godina i 10 meseci zatvora.

EuroBlic