stk prijedor-mlade snage (1)I ove godine u Trebinju se, pod pokroviteljstvom Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Vlade Republike Srpske, održava tradicionalni osmodnevni ljetni stonoteniski kamp. Učešće na njemu uzela su 82 polaznika klubova iz Srpske, koji usavršavaju znanje i igru, a imaju i od koga da uče. Naime, rivali su i im muška ekipa Crvene zvezde, šampiona Srbije, kao i ženska postava beogradskih „crveno-bijelih“, koja se takmiči u Super ligi Srbije, uz osam članova klubova Regiona Niš, troje predstavnika Bugarske, uz njihove trenere, a od stručnjaka iz RS tu su Igor Mihailović (Banjaluka), Nada Marković (Perućica, Foča), Vedran Makismović (Borac, Banjaluka) i Goran Unčanin (Prijedor).

Kampom rukovodi Prijedorčanin Slavko Antonić, izuzetan stonoteniski radnik, u više mandata predsjednik saveza RS i BiH, a prvi sa prostora bivše zajedničke države i u funkciji predsjednika Balkanske stonoteniske asocijacije.

-Na najlepši način, nastavljamo saradnju Stonoteniskih saveza Srbije i RS, a veliko je zadovoljstvo što je za stručni dio rada zadužen Slobodan Tasković, koordinator svih reprezentativnih selekcija Srbije. U ulozi demonstratora je srpski reprezentativac Marko Jeftović. Uz naporan rad na treninzima, sklapaju se i nova prijateljstva. Imamo izvanredne uslove za rad, korišćenje sale u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“, niz propratnih sadržaja, a istakao bih i da su nedavno, od 20-27.jula na planini Vlasini, u Srbiji, pod vođstvom Jovice Šormaza iz Banjaluke, boravili talenti iz Srpske: braća Nikola i Luka Mihailović, Emir Mujičić, Dario Pejić (Banjaluka), Marija Gnjatić, Pavle Puzigaća (Prijedor), Marija Mališ (Perućica) i Petar Blagojević iz bijeljinskog Radnika-naglasio je Slavko Antonić.

UČESTVUJU BROJNI PRIJEDORČANI

Grad na Sani u stonoteniskom smislu može se svrstati među najcjenjenije,ne samo u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, nego i mnogo šire, jer poklanja dužnu pažnju radu sa mladima koji vole „ping-pong“.

U Trebinju su, pored Slavka Antonića i Gorana Unčanina, stonoteniserke Miljana Antonić, Sanja Milojica, Marija Gnjatić, Jana Vojvodić, Tea Vujasinović i Dragana Rašula; stonoteniseri: Petar Vučković, Pavle Puzigaća, Đorđe Radulović, Marko Kamšak i Ljubiša Marčetić, a u ekspediciji Prijedorčana, odnosno vođstvu puta su još Dragica Vujaković i Mile Vujaković.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – STK Prijedor