sloboda-rudar prijedor (5)Na svom prvom ovosezonskom gostovanju u borbama za bodove u Premijer ligi BiH Rudar-Prijedor je pokleko u Tuzli protiv Slobode (1:2), a susret u „Tušnju“ ostaće upamćen po golu Filipa Arežine u nastavku utakmice.

Gotovo na „preslikan“ način iz prvog kola, kada je takođe iz slobodnog udarca sa oko 25 metara zatresao mrežu ekipe Mladost Doboj-Kakanj, i ovoga puta pogodio je cilj i smanjio je vođstvo domaćina, ispostaviće se na kraju, ublaživši poraz svog tima.

-Dobro smo ušli u utakmicu. Izašli smo na teren, postavivši se „visoko“ i na početku izvršili pritisak. Imali smo dva-tri kornera, a može se reći, veoma dobro parirali protivniku u prvih pola sata igre – priča šef stručnog štaba Prijedorčana Boris Gavran.

Svjestan je bio strateg „rudara sa Sane“ da je teško parirati kvalitetnijim izabranicima nekadašnjeg golgetera Sarajeva i beogradske Crvene zvezde Husrefa Musemića, jer su bili silno motivisani da se pred svojim navijačima iskupe za startni minimalan poraz u Zenici od Čelika za itekako dobre premije.

-Dobili smo dva izuzetno naivna gola. Pred kraj prvog poluvremena Sloboda je imala period nadmoćnosti, pogodila i stativu i sreća je što je brzo uslijedio odmor. U nastavku prelijepi pogodak Arežine dao nam je nadu da možemo nešto da napravimo – nastavlja Gavran.

Trener „zeleno-crnih“ naglašava da će u izuzetno teškoj borbi za svaki bod, ukoliko se želi opstanak, njegovi momci morati pružati maksimum svih 90 minuta i da samo tako mogu da se nadaju da će stići do željenog cilja.

-Prepustili smo da rival opet ima kontrolu igre, iako je posljednjih 10 minuta u potpunosti pripalo nama. Šteta je što, kada nam se već ukazala mogućnost, nismo stigli do izjednačenja. Bio bi to veliki bod, ali šta je tu je. Okrećemo se sarajevskom Olimpiku kojeg dočekujemo narednog vikenda. Daćemo sve od sebe da još jednom obradujemo našu vjernu publiku – naglasio je Gavran.

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Sloboda