rudar prijedor-odlazak u tuzluRudar-Prijedor u prvenstvu Premijer lige BiH očekuje prvo ovosezonsko gostovanje, pošto odlazi na megdan tuzlanskoj Slobodi. Svjesni su u redovima „zeleno-crnih“ da ih očekuje težak zadatak.

-Domaćin će, s obzirom na visoke ambicije koje ima, učiniti sve da se pred svojim navijačima iskupi za poraz u Zenici od Čelika. Međutim, mi poslije pobjede nad ekipom debitanta u bh.eliti Mladost Doboj-Kakanj mirno putujemo u „grad soli“ – priča šef stručnog štaba Boris Gavran.

„Rudari sa Sane“ biće oslabljeni neigranjem povrijeđenog Siniše Radoje, kojeg muči bol u koljenu.

Priliku će najvjerovatnije dobiti povratnik iz banjalučkog Borca, odnosno Krupe iz Krupe na Vbasu, čiji je dres nosio, Aleksandar Jovičić po lijevom boku, a Boris Nišević „preseliće se“ na sredinu terena.

-Tuzlaci u ovom momentu imaju kvalitetniju ekipu, ali ne idemo da se predamo unaprijed. Želimo da se predstavimo borbenom i hrabrom igrom, a ukoliko pružimo maksimum, možemo se nadati dobrom rezultatu – priča strateg Prijedorčana.

Stadion „Tušanj“ svakako pruža veliki motiv i njegovim izabranicima da pokušaju da prirede iznenađenje.

-Slobodu vodi moj veliki prijatelj Husref Musemić. Očekujem prije svega jednu pravu mušku igru, ali fer i korektnu, pa neka pobijedi ko bude bolji – zaključio je Gavran.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com