austronet-kahrimanovic (1)Firma „Austronet“ iz Kozarca kod Prijedora, koja se bavi izradom zaštitnih mreža u građevinarstvu i poljoprivredi, reklamnih banera i sunčevih jedara „Soliday“, dobitnik je dva prestižna priznanja.

Održati kvalitet

Prvo priznanje firma je dobila od Evropskog pokreta za BiH, a drugo je nagrada Enesu Kahrimanoviću, koji je po izboru nezavisne agencije Evropskog udruženja menadžera i časopisa „Euro menadžer“ proglašen najmenadžerom jugoistočne i srednje Evrope za 2015 godinu, za mala i srednja preduzeća. Ova firma 75 radnika, koji godišnje dobiju za bh. uvjete nezamislivih 14 plata. Kahrimanović je kazao da mu ova priznanja imponiraju te su, prema mnogima, i očekivana. Ipak, ističe veliko zalaganje zaposlenih u „Austronetu“, jer bez njih, kako kaže, ne bi ni bilo ovakvih rezultata.

austronet-kahrimanovic (2)-Drago mi je kada ljudi iz biznisa nagrade rad. Priznanje je s druge strane i obaveza, jer čovjek mora održati kvalitet kako ne bi razočarao one koji su ga primijetili – kaže Kahrimanović.

Podsjeća da je „Austronet“ osnovan prije sedam godina, privatnim austrijskim kapitalom i da je danas respektabilna firma, čija je kompletna proizvodnja bazirana na unaprijed naručenim i prodanim proizvodima.

Ogromna podrška

-Ništa ne proizvodimo za skladište, proizvodnja nam je trenutno sto posto iskorištena. Pri tome imamo ogromnu podršku Austrijske ambasade i austrijske Privredne komore u BiH, austrijskih političara, s kojima redovno kontaktiramo. Bilo bi sjajno kada bi taj model ponašanja prepisala bh. diplomatska predstavništva – kazao je Kahrimanović.

Dnevni avaz
Foto – Nijaz Huremović/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com