mira-zrinjski-izvjestaj 1Rukometašice Mire su pobjedom u derbiju pretposljednjeg 21. kola prvenstva Premijer lige BiH nad Zrinjskim rezultatom 25:23(14:9) ostvarile najveći uspeh u istoriji ovog sportskog kolektiva, a i prijedorskog rukometa, osvajanjem prve titule šampiona.

Prijedorčanke su više nego zasluženo bile najbolje, nakon što su prethodne tri sezone stizale do drugog mjesta, ove nisu imale velikih konkurenata izuzimajući Mostarke, koje su im jesenas nanijele prvi poraz.

Sada su im se izabranice trenera Darka Gligorevića revanširale i kolo prije kraja (očekuje ih još susret sa „fenjerašem“ bijeljinskim Radnikom) sa 50 bodova, četiri više u odnosu na njih i Goražde, stvorile su nedostižnu razliku.

Psihološki pritisak je, čini se kod Mire učinio svoje samo na početku, ali poslije vođstva „plemkinja“ do 12. minuta (3:5) u narednih 12 minuta prave pet golova viška serijom od 9:2 i zadržavaju ih do odlaska na odmor.

mira-zrinjski-izvjestaj 2U nastavku, predvođene raspoloženom Enom Briševac na golu, svojom najboljom igračicom Milicom Vlahović i iskusnom Slađanom Ivetić, dolaze i do najvećeg vođstva (20:13 u 41. minuti), ali se gošće u čijim redovima je blistala najefikasnija igračica susreta Ivana Mlakić, ne predaju i u 56.minuti stižu na tri gola zaostatka, pošto je na semaforu stajalo 24:21.

Tada Ena Briševac ponovo brani šut gošći, a lijevi bek Azra Bašanović, koja je ovog proljeća bila pravo pojačanje Prijedorčanki pristiglo iz Bihaća, posljednjim golom za domaće, kojima je i bod bio dovoljan za titulu, razriješava sve dileme oko pitanja pobjednika.

-Pribojavali smo se ove utakmice, jer znali smo da će biti drugačija igra, ali i drugi motivi, u odnosu na meč od prije 10 dana kada smo Zrinjski savladali sa osam golova razlike na svom terenu u revanšu četvrtfinala Kupa BiH. Ipak, djevojke su dale sve od sebe i poslije tri vicešampionske titule konačno smo stigli do šampionskog pehara, što je sigurno velika stvar ne samo za klub, nego i grad Prijedor – rekao je trener Gligorević.

mira-zrinjski-izvjestaj 3„Sijale“ su rukometašice Mire od sreće po završetku velikog okršaja, imale su konačno i pravu podršku sa tribina, jer su ih navijači u najvećem broju do sada bodrili do kraja.

-Nadale smo se jakoj utakmici i očekivale da nam prošlogodišnji šampion Zrinsjki neće lako prepustiti tron. Ipak, jedinstvo u ekipi koje nas je krasilo, borbenost do kraja i veća želja presudili su da dođemo do pobjede – istakla je Ena Briševac, tokom cijele sezone standardna među stativama i pravi oslonac svojih saigračica.

Postoji želja da se, ukoliko iz Radnika prihvate prijedlog, ta utakmica odigra u gradu na Sani, kada bi uslijedilo i uručenje trofeja i medalja. Obistinile su se riječi predsjednice kluba Nade Đaković da se svake godina pomjeraju granice uspeha, uz treći uzastopni trijumf u Kupu Republike Srpske, Mira, koja je prošle godine prvi put bila finalista Kupa BiH, ima priliku da osvoji „duplu krunu“. Još se ne zna da li će dobiti domaćinstvo sljedećeg vikenda ili protivnik u polufinalu Grude iz istoimenog hercegovačkog mesta.

mira-zrinjski-izvjestaj 4-Najvažnije je da smo prvi cilj ostvarile, iako su Mostarke potvrdile da su kvalitetan protivnik – rekla je Slađana Ivetić, neprelazna u odbrani, ali i raspoložena u napadu.

Koliko je Mira bila moćna ilustruje podatak da od 13. kola nije „silazila“ sa prvog mjesta, na kojem je bila ukupno 12 kola. Zato je i jeste uzoran sportski kolektiv, za poštovanje i ponos Prijedora.

Mira-Zrinjski 25:23(14:9)

Dvorana „Mladost“ Prijedor
Gledalaca: 500
Sudije: Nermin Salkanović i Vladimir Zeljko (obojica iz Zenice)
Sedmerci: Mira 5(3), Zrinjski 11(8)
Isključenja: Mira 6 minuta, Zrinjski 10 minuta

MIRA:
E.Briševac (14 odbrana i 2 sedmerca), J.Briševac, Karačić, Ivetić 6, Damjanović 1, Došen, Jevtić, Kararić 2, Tintor, Dojčinović, Vlahović 8, Bašanović 6, Sladaković, Mutić 2, Suvajac, Gligorević

ZRINJSKI:
Pandža (5 odbrana i 1 sedmerac), Čutura 5, Knezović, Marija Gudelj 4, Puljić-Vlahić, Azinović, Vuković, Petrović, Mlakić 12, Tambić, Drežnjak, Marta Gudelj (6 odbrana i 1 sedmerac), Vrančić 2

N. Đerić
A. Drakulić

FOTO GALERIJU MOŽETE POGLEDATI NA ADRESI
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.239529539573549.1073741835.226087317584438&type=1

mira-zrinjski-izvjestaj 5 mira-zrinjski-izvjestaj 6