turnir dedo crnalic 2015 (1)Pobjednik tradicionalnog Memorijalnog fudbalskog turnira „Dedo Crnalić“, u znak sjećanja na poznatog sportskog radnika Prijedora, je ekipa OFK Berek 1975, član Četvrte lige FSP Prijedor, koja je odbranila trofej osvojen i prošle godine.

„Berekovci“, u čijem klubu na stadiona „Poljana“ je Dedo ostavio neizbrisiv trag, su u reprizi prošlogodišnjeg finala savladali regionalnog ligaša, OFK Brdo iz Hambarina, identičnim rezultatom 4:1, kao i na proteklom takmičenju, s tim da su tada slavili golovima iz igre, a ovoga puta boljim izvođenjem jedanaesteraca, jer je u regularnom toku susret okončan bez pogodaka.

turnir dedo crnalic 2015 (6)U prvom polufinalnom meču, regionalnih ligaša, OFK Brdo je bilo bolje od FSA Prijedor i slavilo sa 2:1(1:0), dok je u drugom OFK Berek 1975 protiv Bratstva iz Kozarca, s obzirom da su mreže mirovale, takođe prisebnijim izvođenjem penala bio bolji rezultatom 2:0.

Iako nije bilo proglašenja najboljeg igrača turnira, nema sumnje da je to bio golman domaćina Marko Curić, jer je u finalu u više navrata sjajnim intervencijama spriječio „brđane“ da trijumfuju, a u oba odlučivanja šutevima sa „bijele tačke“ po pitanju pobjednika, bio i precizan izvođač.

Na kraju, učesnicima se zahvalila dr Azra Pašalić, član Nansen koordinacionog odbora, a predstavnicima sva četiri kluba pehare je uručila Sabira Medić, predsjednik Savjeta Mjesne zajendice Raškovac i koordinator projekta NDC Prijedor, koji je peti put zaredom pomogao organizaciju ovog turnira.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

turnir dedo crnalic 2015 (7) turnir dedo crnalic 2015 (2) turnir dedo crnalic 2015 (3) turnir dedo crnalic 2015 (4) turnir dedo crnalic 2015 (5) turnir dedo crnalic 2015 (8)