mira-zrinjski-plakatRukometašicama Mire, koje su tri puta zaredom osvajale drugo mesto u prvenstvima Premijer lige Bosne i Hercegovine, pruža se prilika da u remijem protiv Zrinjskog, u derbiju pretposljednjeg, 21. kola, večeras (nedjelja) u Prijedoru, praktično, osvoje prvu šampionsku titulu.

Izabranice trenera Darka Gligorevića, koje su se od dosadašnjih 20 kola, u 11 nalazile na liderskoj poziciji (prva tri, a potom neprekidno od 13. kola) imaju 47 bodova, jedan više od Mostarki.

S obzirom na činjenicu da u posljednjem kolu gostuju „fenjerašu“ bijeljinskom Radniku, koji, zbog finansijskih problema nije siguran da li će i igrati, a i kada bi odigrao meč, bez šansi je, u Miri bi već mogli da slave, jer ne postoji i teorija, koja bi opovrgla njihov uspjeh.

-Očekujemo prije svega jednu kvalitetnu utakmicu dostojnu derbija, nadamo sa pred velikim brojem poklonika ženskog rukometa. Sigurno je da i pored činjenice da smo Mostarke nedavno u revanš-utakmici četvrtfinala Kupa BiH, lako dobili sa 24:16, ne smije biti opuštanja, jer i gošćama, koje u posljednjem kolu dočekuju banjalučki Borac sa kojim ne bi trebale da imaju problema, pobjeda znači odbranu titule. Sem toga naš rival je prethodno uspio da nas pobijedi u pomenutom takmičenju, kao i jesenas kod kuće, ali vjerujem da će djevojke pružiti maksimum i na kraju se radovati. Ne sumnjam da će imati i podršku naših vjernih navijača, pa koristim priliku da ih pozovem, jer će i njihova pomoć u ovoj istorijskoj utakmici biti dragocjena – rekao je trener Gligorević.

Za razliku od posljednjeg odmjeravanja snaga sa „plemkinjama“ u sastavu Prijedorčanki biće i lijevi bek Azra Bašanović, a „skidaće“ se i iskusno desno krilo Sanja Jevtić, koja je, zbog povrede desne ruke, bila dugo odsutna ovog proljeća, pa je pitanje koliko je u ovom trenutku spremna da pomogne saigračicama.

Utakmica Mira-Zrinjski odigraće se u sportskoj dvorani „Mladost“ u gradu na Sani sa početkom u 19 časova, a ulaz je slobodan.

N. Đerić