gornja ljubijaPolicija je privela Ljubana Pejića (59) jer je kocem udario u glavu i povrijedio komšiju Dušana Vukojevića (40) u Ljubiji kod Prijedora.

Svađa i tuča između komšija izbila je u ponedjeljak popodne, a policiji je ovaj slučaj prijavljen oko 18.40 časova kao narušavanje reda i mira.

– Dolaskom na mjesto događaja policija je zatekla povrijeđenog D. V. i utvrdila da ga je udario komšija Lj. P., koji je takođe zatečen na mjestu događaja. Napadač je uhapšen i tom prilikom alkotestiran. Utvrđeno je da u krvi ima 0,14 promila alkohola – saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Dodali su da je povrijeđeni prevezen u bolnicu u Prijedoru, gdje mu je ukazana pomoć.

U policiji nisu mogli da govore o motivu ovog sukoba, samo su rekli da je svemu prethodila svađa.

Izvor blizak istrazi je kazao da su komšije Pejić i Vukojević i ranije imali razmirice i da su se često svađali.

– Tog dana opet su se zbog nečeg posvađali ispred zgrade. Obojica su izgledali pijani, ali ne mogu to da tvrdim. Tokom svađe Vukojević je Pejića udario sjekirom po tijelu, ali nije ga posjekao. Tada je Pejić pobjegao od njega u obližnju štalu gdje drži konja. Vukojević je krenuo za njim, a on je istrčao iz štale s kocem u rukama i udario ga u glavu – kazao je jedan od očevidaca ne želeći da mu pominjemo ime.

Prema njegovim riječima, sve je to posmatrala Pejićeva supruga i pozvala policiju, koja je ubrzo stigla i spriječila dalji sukob.

– Srećom da su došli na vrijeme, s obzirom na to da je jedan imao sjekiru, a drugi drveni kolac. Da su se nastavili tući, ko zna kako bi se sve završilo. Policija je uhapsila Pejića, a Vukojevića su odvezli u bolnicu. Zašto su se ovaj put posvađali, to još niko ne zna – kazao je ovaj mještanin Ljubije.

U prijedorskom CJB su istakli da će o ovom slučaju više detalja imati tek nakon istrage.

– U zavisnosti od težine povreda, u saradnji s tužiocem biće odlučeno da li će se osumnjičeni teretiti za nanošenje povreda ili nešto drugo – istakli su u CJB Prijedor.

Vukojević

Supruga Dušana Vukojevića je majka nastradale Drene Jović, koja se u nedjelju utopila u Tomašičkom jezeru. Nesrećna žena je u vrijeme sukoba između Vukojevića i Pejića bila na sahrani kćerke. Mještani Ljubije su rekli da se ona ranije razvela od oca nastradale djevojke i preudala za Vukojevića.

Glas Srpske