klub navijaca sila nebeska-incident prijedor (1)Glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Prijedor Zvjezdana Alendarević kazala je za “Avazov” portal da je policiji prijavljeno da je došlo oko 15 navijača Jedinstva iz Bihaća, te da su izložili transparent određenog sadržaja na Gradskom stadionu“.

“Ne vjerujem da bi se naša policija tako neprofesionalno ponijela prema njima”, kazala je Alendarević na pitanje o navodnom vrijeđanju i zlostavljanju navijača Jedinstva.

Navela je da su navijači dovedeni u policijsku stanicu, a ne lišeni slobode.

“Pošto navijači kod sebe nisu imali lična dokumenta, dovedeni su u službene prostorije policijske stanice gdje im je utvrđen identitet, te je za dva lica uručen prekršajni nalog.

Što se tiče transparenata i zastave koji su bili izloženi, oni su oduzeti”, kazala je Alendarević.

Navela je da su prekršajni nalozi izdani po Zakonu o sprječavanju nasilja na sportskim priredbama i Zakonu o javnom redu i miru, te da su po ovim zakonima oduzeti transparent i zastava.

“Koliko sam upoznata, radi se o zastavi Armije BiH“, na našu konstantaciju da dokazi govore kako se radilo samo o zastavi Republike BiH, a ne Armije BiH, Alendarović je odgovorila da informacije koje su njoj dostavljene pismenim putem govore da se radilo o „ratnoj zastavi Armije BiH”.

“Navijači su uz policijski nazdor ispraćeni do linije razgraničenja”, kazala je Alendarević.

Govoreći o nacionalističkom skandiranju domaćih navijača, Alendarević je kazala da ona nije kompetentna da prosudi da li se tu radi o kršenju zakona.

“Nismo imali prijavu da je od strane navijača Rudara došlo do određenog skandiranja. Pošto se radilo o prijateljskoj utakmici, policija nije bila prisutna na stadionu do prijave”, kazala je Alendarević.

Dnevni avaz

Vezane vijesti
PREKRŠAJNE PRIJAVE ZBOG RATNE ZASTAVE ARMIJE BIH: NAVIJAČI JEDINSTVA IZ BIHAĆA TVRDE DA IH JE PRIJEDORSKA POLICIJA TUKLA
http://www.prijedordanas.com/?p=26206