vodovod prijedorPoštovani sugrađani,

U proteklih desetak dana evidentno je povećanje potrošnje vode od strane stanovništva, što je i razumljivo imajući u vidu visoke temperature i povećan broj stanovnika u ovom periodu godine. Potrošnja vode ovih dana dostiže i 420 l/s, što je veoma blizu ukupnih instalisanih kapaciteta.

Međutim, masovna neracionalna potrošnja vode, kao što je zalijevanje poljoprivrednih usjeva, pranje površina i slično, u ovim uslovima je prouzrokovala nedostatak vode za snabdijevanje jednog dijela naših potrošača.

Trenutno je najveći problem sa vodosnabdijevanjem u višim dijelovima Gornje Ljubije, a osjeti se problem i u višim dijelovima Kozarca i Brezičana.

U cilju obezbjeđenja alternativnog snabdijevanja stanovništva pitkom vodom u najproblematičnijoj zoni, „Vodovod“ je angažovao dvije cisterne, koje će biti na raspolaganju stanovništvu u Gornjoj Ljubiji od jutros, 17. jula, od 10:00 časova neprekidno do uspostavljanja normalnog vodosnabdijevanja.

„Vodovod“ Prijedor, u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja u Prijedoru, vrši redovnu kontrolu kvaliteta vode u centralnom gradskom vodovodu i u lokalnom vodovodu Donja Dragotinja. Sve analize pokazuju da je voda ispravna i dobrog kvaliteta.

Putem naše inkasantske službe i zaposlenih radnika na terenu, „Vodovod“ vrši obavještavanje potrošača i kontrolu potrošnje, sa ciljem otkrivanja i sankcionisanja neracionalne potrošnje, nelegalnih priključaka i „krađe“ vode. U slučajevima neovlaštenog korištenja vode, „Vodovod“ će obavještavati Komunalnu policiju i tražiti njihovo dalje angažovanje u tim slučajevima.

Ovim putem apelujemo na naše potrošače da vodu koriste savjesno i racionalno, kako bismo u ovom kriznom periodu obezbijedili vodu za sve naše sugrađane. Nesavjesne potrošače upozoravamo da se ne upuštaju u nedozvoljene radnje neovlaštene potrošnje vode i da u takvim slučajevima slijede kazne koje iznose i po nekoliko stotina KM.

Vodovod Prijedor