moi rukomet srednje skole 1Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović izjavila je danas da su Male olimpijske igre Republike Srpske ponos ovog ministarstva, da se ove godine organizuju po 11. put i da ove godine u njima učestvuje blizu 90.000 djece za šta je iz republičkog budžeta namijenjeno 320.000 KM.

“Ne kažem da je to dovoljno, trebalo bi i više i ja bih voljela da je to više. Zahvaljujem se profesorima i nastavnicima fizičkog vaspitanja i koordinatorima igara koji u svoje slobodno vrijeme rade sa ovom djecom. Ja se nadam da će iduće godine biti i više novca”, rekla je Tešanović novinarima u Prijedoru gdje je otvorila republičko finale Malih olimpijskih igara u rukometu.

Ona ja navela da se sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj takmiče u raznim sportovima, a da se danas i sutra u Prijedoru takmiče pobjednici srednjih škola svih šest regija Republike Srpske za republičku titulu u rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji.

moi rukomet srednje skole 2“Najznačajnije je da su Male olimpijske igre baza za razvoj sporta u Srpskoj jer iz ovih školskih ekipa izađe znatan broj sportista koji poslije ostvaruju vrhunske rezultate”, kazala je Tešanović.

Ona je dodala da se od ove godine i djevojčice takmiče u fudbalu, da je običaj da se svake godine uvodi nešto novo i da očekuje neku novinu i za iduću godinu.

Koordinator prijedorske regije za Male olimpijske igre Republike Srpske Aleksandar Milješić rekao je da 120 srednjoškolaca iz prijedorske, banjalučke, dobojske, sarajevsko-romanijske i bijeljinske regije danas igra po grupama, a sutra za plasman.

“Male olimpijske igre traju četiri do šest mjeseci. Organizuju se najprije školska, pa opštinska, pa regionalna takmičenja. Svaka od šest regija Republike Srpske domaćin je republičkom finalu u jednom od šest sportova, a to su mali fudbal, košarka, rukomet, odbojka, gimnastika i atletika”, pojasnio je Milješić.

Finale se održava u Sportskoj dvorani “Mladost” Prijedor, gdje će se za dvije sedmice igrati i republičko finale u rukometu za osnovne škole.

SRNA
moi rukomet srednje skole 3 moi rukomet srednje skole 4