bntv-pobuna-snsd prijedorČlanovi SNSD-a u Prijedoru uputili su pismo premijerki Republike Srpske Željki Cvijanović, jer su nezadovoljni postupkom predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Drage Tadića, koji je, kako se navodi u pismu, svog prijatelja Stanka Vujkovića proglasio iskusnim privrednikom i predložio ga za direktora Rudnika željezne rude “Ljubija”.

“Ovim putem izražavamo ogorčenost što se takva ličnost predlaže na izuzetno odgovorno mjesto. Naše ogorčenje je veće što čitav Prijedor zna o kakvom čovjeku se radi, koji je uništio “Mehaniku” iz Kozarske Dubice, a radnici “Autotransporta” iz Prijedora zabranili su mu ulazak u krug preduzeća kada je bio imenovan na tu funkciju. Tačno je da je isti bio direktor “Ljubije”, ali kao kadar Srpske radikalne stranke, pa tim više čudi postupak predsjednika Gradskog odbora SNSD-a, sem ukoliko se ne radi o trošenju četiri miliona KM koji se nalaze na računu RŽR ‘Ljubija’”, navodi se u pismu nezadovoljnih članova SNSD-a u Prijedoru, koje je, sem premijerki Srpske, dostavljeno i medijima.

U pismu se podsjeća da je Vujković krajem prošle godine osuđen zbog poslovnih mahinacija kao predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske za područje Prijedora.

Prijedorski Osnovni sud osudio je Vujkovića na kaznu od 2.000 konvertibilnih maraka zbog falsifikovanja ili uništavanja službenih isprava.

BN TV