marka za ilice-kraj (1)Proteklog ponedjeljka u Prijedoru je održana humanitarna akcija „Marku za Iliće“, koju je pokrenula Radio-televizija Republike Srpske.

Ova akcija, koja je do sada organizovana u nekoliko gradova i opština širom RS ima samo jedan cilj, a to je da se prikupi novac, kako bi Aco, Božana, Nedeljko i Branko Ilić, koji su ostali bez oba roditelja, dobili nove i bolje uslove za život.

Štand na kojem su građani mogli dati svoj dobrovoljni prilog nalazio se na Malom gradskom trgu od 8 do 22 časa, a Prijedorčani su u kutiju za priloge ubacili 1.605 maraka.

Ipak, zahvaljujući radnicima preduzeća ArcelorMittal Prijedor, koji su se samoinicijativno priključili akciji, ukupno je na račun za Iliće uplaćeno 1772,66 KM. „Rudari“ su pozvali i ostala preduzeća da se priključe akciji i uplate sredstva direktno na žiro-račun.

Treba pohvaliti i prijedorske volontere Ivana Begića, Branka Radinovića, Filipa Jošića, Vanju Jurišića, Tijanu Grujičić i Nevenu Kukrika koji su bili uključeni u organizaciju prikupljanja pomoći.

Prema njihovim riječima, najveći donatori u akciji bili su penzioneri, samohrane majke i djeca Romi.

Bravo Prijedorčani i hvala.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

marka za ilice-kraj (2) marka za ilice-kraj (3) marka za ilice-kraj (4) marka za ilice-izvjestaj (2) marka za ilice-izvjestaj (1)