gremium (1)Na poznatom vlašićkom platou i zimovalištu Babanovac nedavno je održan jedan od najmasovnijih moto susreta u BiH pod nazivom “GREMIUM MC WORLD – 11. EURO RUN 2015” koji je okupio preko 4.000 motorista iz čak 16 zemalja svijeta.

Ovakav moto skup, koji se svake godine održava u drugoj zemlji, organizovan je lani u Njemačkoj.

– Ovaj su zajedničkim snagama organizovali chapteri (klubovi) Gremiuma MC, a to su GMC-ovi Nomads BiH, Derventa, Midland, Šamac i mi iz Prijedora. Goste skupa su zabavljale rok domaće grupe a gotovo svi turistički kapaciteti Vlašića, odnosno hoteli, moteli i pansioni bili su popunjeni jer su mnoge kolege iz inostranstva došle sa porodicama – ističe Dane Trkulja, predsjednik GMC Prijedor Hardcore koji okuplja dvadesetak članova i osnovan je 2013. godine.

pressrs-moto skup vlasic (1)Za to vrijeme, ljudi iz Turističke zajednice Srednjobosankog kantona se zahvaljuju na besprijekornoj organizaciji, profesionalnosti i odabiru Vlašića za održavanje moto susreta, poslije koga su brojni učesnici, pozitivno iznenađeni prirodnim ljepotama, produžili svoj boravak u zemlji.

Podsjećamo, Gremium MC je jedan od vodećih motociklističkih klubova u svijetu i ubjedljivo najveći MC klub u Njemačkoj, gdje je i osnovan 1972. godine u gradu Manhajm.

Pored brojnih klubova u bazi u Njemačkoj ima još ukupno 71 chapter u Italiji, Poljskoj, Kanarskim ostrvima, Austriji, Španiji, Venecueli, Tajlandu, Turskoj, Čileu, Norveškoj, Danskoj, Makedoniji, Srbiji, Sloveniji i BiH.

Press RS

Foto – derventacafe.com
Foto – hardcore7.net

gremium (2) pressrs-moto skup vlasic (2)