rudar prijedor-zeljeznicar-najavaUtakmica fudbalera Rudar-Prijedora i sarajevskog Željezničara u poslJednjem 30. kolu prvenstva Premijer lige BiH privlači veliku pažnju javnosti.

Za očekivati je da će, uz povoljne vremenske prilike, u subotu u 17 časova na Gradski stadion u Prijedoru pohrliti veliki broj poklonika „najvažnije sporedne stvari na svijetu“ iz cijele Krajine, posebno simpatizera domaćih.

„Rudari sa Sane“ pobjedom bi izborili opstanak u društvu najboljih, u kojem su već pet sezona, ali će svakako presudan biti i ishod meča u Banjaluci, gdje je za ostvarenje njihovog cilja potrebno da komšija Borac trijumfuje protiv Travnika.

Brazilski napadač Pedro Henrike Nogeira Beda raduje se sunčanim zracima.

– Spreman sam za svih 90 minuta, ukoliko bude dobro vrijeme, bez blata na terenu, tada mogu do izražaja da dođu moja tehnika i dribling. Ovo je najvažnija utakmica za nas i moramo pobijediti – optimistički poručuje Beda.

Šef stručnog štaba Prijedorčana, ovogodišnjih finalista Kupa Republike Srpske, Darko Nestorović može da računa na sve raspoložive snage, izuzimajući odranije povrijeđene golmana Borišu Bodirogu (koji je postao sretni otac i dobio sina Tadeja, pa je dobio odsustvo) i Borislava Mikića, kao ni na Stupu Miloša, koji je „pocrvenio“, nakon drugog žutog kartona, na proteklom gostovanju u Zenici ekipi Viteza, a pitanje je koliko u ovom momentu mogu da pruže još „roviti“ Lazar Vulić, Jasmin Čampara i Rastko Rokvić. Na bolove su se žalili proteklih dana Milovan Aćić (zglob), Igor Mišan (prepone) i Nebojša Pejić (zadnja loža) koji je na stadionu Kamberovića’ polje u nedjelju sjedio na klupi, ali će, izvjesno je, zauzeti mjesto u startnoj postavi.

-Odmah po dolasku, mogi se sjećaju, a nekima je ta moja konstatacija promakla, rekao sam da se do posljednjeg kola neće znati ko ispada iz premijerligaške konkurencije. U igri smo ostali mi i Travnik, iako smo se nadali da, možda, neće biti ovi klubovi. Preostalo nam je da se fokusiramo na utakmicu sa „Željom“ i sve smo njoj podredili, u nadi da ćemo pružiti maksimum i stići do željenog cilja – poručuje strateg zeleno-crnih.

Nestorovića raduje što su njegovi izabranici i u proteklim iskušenjima, kada je to bilo najpotrebnije, odoljeli svim pritiscima i pokazali karakter. Najviše ga raduje odlična atmosfera, koja je došla do punog izražaja kada je Nemanja Pekija izjednačio protiv Viteza rezultat na 1:1 i produžio nadu da Rudar-Prijedor može sačuvati status člana najvišeg ranga.

-Trebalo je vidjeti tu radost naših igrača u 93. minuti. Bilo mije puno srce kada sam osjetio sa koliko emocija sve ovo doživljavaju i daju sve od sebe. Ostala je još ta jedna prepreka i, ne razmišljajući o tome, hoće li biti premija, želimo samo da klub i dalje bude tamo gdje mu je mjesto, jer Grad Prijedor zaslužuje fudbalskog premijerligaša – zaključio je Nestorović.

N. Đerić