pressrs-toni-vuyaToni der Assi, poznati njemački reper srpskog porijekla, stigao je u grad na Sani, gdje će s prijedorskim kolegom Goranom Vujičićem Vuyom (28) sutra početi snimanje spota za pjesmu “Teram fazon”.

Spot će biti objavljen za najveću evropsku izdavačku kuću, “Soni”, a emitovaće ga megapopularni kanal Aggro Berlin, s preko 1.300.000 pretplatnika.

Avioni u centru

– Snimaće Prijedorčanin Mladen Marijanović, koji je već radio za Merlina, Halida i druge. Glavna lokacija snimanja biće prijedorski aerodrom i hangari s avionima. Tekst smo pisali Toni i ja, muziku je uradio “One music” iz Niša, a miks JanZoo iz istog grada – otkriva Vujičić i dodaje da će pjesma sigurno biti novi hit i približiti Srpsku muzičkoj Evropi i svijetu.

– U njoj je poruka da svi na neki način budu svoji, unikatni, jedinstveni i slobodni, da rade kako hoće, a ne kako drugi hoće, propisuju i nameću. Takođe, “Teram fazon” će poslije popularne pjesme “Mladen Stojanović” biti drugi singl na mom albumu “Trap kuća”, koji će izaći na jesen – napominje naš sagovornik, koji ovim spotom postaje prvi reper s ovih prostora koji izdaje za “Soni”.

Za to vrijeme Toni der Assi ponavlja da je cilj da Njemačka, Evropa i svijet čuju za kvalitetan rep koji nastaje u Republici Srpskoj.

– Nisam ovdje došao da zaradim više nego u Njemačkoj, gdje sam veoma slušan. Inkasiram oko 250.000 do 300.000 evra i imam oko sebe cijeli tim ljudi. Naime, vidio sam umjetnički kvalitet, profesionalnost i potencijal koji treba da sazru do nečeg ozbiljnijeg, odnosno da to ovdje postane industrija i ode na viši nivo od balkanskog. Dakle, tu sam da preko songa “Teram fazon” probijemo led, pariramo Zapadu i pravimo ozbiljan muzički biznis kako bi neka treća, četvrta generacija repera i drugih umjetnika imala zdrav temelj da zarađuje čiste pare i pravi koncerte, a ne da gleda kriminal i ostalo. Dajemo mogućnost za budućnost i ne želimo da se zadovoljavamo malim stvarima – poručuje Der Assi.

Švabo, al’ Balkanac

Podsjećamo, njegovo pravo ime je Toni Latinović, od majke Nevenke iz Kozarske Dubice i oca Milana iz Beograda.

– Rođen sam u Njemačkoj, ali sam uvijek bio i ostao za naše, pa svoje pjesme pakujem tako da svaki Švabo danas zna za burek, ćevape, Đokovića, halo, bre, dušo… Repujem na njemačkom, ali na gastarbajterski način, po kojem sam postao prepoznatljiv i u Švajcarskoj i Austriji… – kaže ovaj reper iz Majnhajma, kod Frankfurta, i navodi da je politika neizbježna tema njegovih tekstova, a repuje i protiv pedofilije, nacionalizma, sistema, nacizma, nasilja…

Press RS