ak prijedor-seniorsko prvenstvo zenica (1)Članovi Atletskog kluba „Prijedor“ nastavljaju sa uspjesima i tokom ovog ljeta.

Na Prvenstvu BiH za starije juniore koje je održano u Zenici na stadionu „Kamberovića polje“ prijedorski atletičari su osvojili četiri zlatne medalje.

Anja Trebovac je bila „zlatna“ u trkama na 1.500 i 5.000 metara dok je Božidar Vujić prvi prošao kroz cilj na 5.000 metara.

Teodora Pjević je slavila u trci na 3.000 metara stipl dok je na 800 metara završola kao šesta.

Mirko Cvijić je učestvovao u trkama na 400 i 800 metara gdje je popravio lične rekorde.

Članice AK „Prijedor“ Anja Trebovac i Teodora Pjević, kao i njihov trener Zoran Radinović bili su dio reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je učestvovala na Balkanskom prvenstvu za mlađe juniore koje je održano u Sremskoj Mitrovici.

Na ovom prvenstvu koje je sa preko 1.000 učesnika bilo najmasovnije u istoriji takmičilo se 15 država sa područja Balkana.

Anja Trebovac je trčala na 3.000 metara gdje je zauzela sedmo mjesto, dok je Teodora Pjević bila učesnik trke na 2.000 metara stipl gdje je popravila lični rekord za 40 sekundi i zauzela šestu poziciju.

-Nakon povratka sa ovog prvenstva, Trebovčeva je otputovala na dvanaestodnevni oporavak i mini pripreme na Žabljak. Treba reći da je Anja od početka godine ostvarila sjajne rezultate. Državna je prvakinja u konkurenciji pionirki, mlađih i starijih juniorki te seniorki u disciplini 5.000 metara. Osim ove Balkanijade učestvovala je i na Igrama mladih u Turskoj, a tek joj je 14 godina i od nje u narednim godinama očekujemo odlične rezultate – rekao je Zoran Radinović, trener AK „Prijedor“.

On je pohvalio i sve ostale mlade atletičare poput Teodore Pjević, Božidara Vujića, Mirka Cvijića i drugih, koji su na sjajan način predstavljali svoj klub i grad Prijedor na svim takmičenjima na kojima su učestvovali.

Tekst i foto arhiva – AK „Prijedor“/ Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com