platna karticaLice čiji su inicijali N.R. iz Prijedora osumnjičeno je da je za skoro 4.000 KM oštetilo Fond solidarnosti Republike Srpske, naplativši štetu od poplave u vikendici koju je prikazalo kao mjesto primarnog stanovanja.

Osumnjičeno lice je nakon majskih poplava u 2014. godini promijenilo prebivalište na adresu vikend kuće koja je oštećena poplavama, a u kojoj u to vrijeme nije stanovalo.

Time su članovi Komisije za procjenu štete uzrokovane poplavama na građevinskim objektima grada Prijedora navedeni da izvrše kategorizaciju objekta kao stambenog u kojem je lice stanovalo tokom elementarnih nepogoda, pa je sumnjičeni na taj način ostvario pravo na dobijanje vaučera za sanaciju štete na stambenim objektima.

“Iskoristviši vaučer za sanaciju objekta, osumnjičeno lice je pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 3.963 KM”, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor.

CJB Prijedor podnio je Okružnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv N.R. o počinjenom krivičnom djelu obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti.

U saopštenju se podsjeća da je u martu za isto krivično djelo podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka protiv dva lica iz Prijedora koja su, predočavajući netačne podatke Komisiji za procjenu štete, oštetila Fond solidarnosti za obnovu Republike Srpske za 9.451 KM.

SRNA