selo veselo 2015-malo palanciste (2)Druga Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“, u okviru „Kulturnog ljeta 2015“, održana je 5. jula u Malom Palančištu.

U višečasovnom programu, brojni posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu.

Najuspješnija je bila ekipa domaćina, Malog Palančišta, drugo mjesto zauzelo je Veliko Palančište, treći su Gornji Orlovci a četvrta ekipa Gornjih Garevaca.

Priznanja i pobjednički pehar ekipama je uručio Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika Prijedora.

selo veselo 2015-malo palanciste (3)Đaković je podsjetio na značaj tradicionalne manifestacije, koja se, s ciljem oživljavanja društvenog života u prijedorskim selima, od 2010. godine održava u okviru „Kulturnog ljeta“ grada Prijedora.

„Manifestacija Selo veselo pokazuje bogatstvo našeg kulturnog nasljeđa ali i duhovnu snagu ljudi na selu“, rekao je paroh Palančiški, jerej Vladislav Vučanović.

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je folklorni ansambl i orkestar KUD „Kozara“ iz Prijedora, muška izvorna grupa „Prijedor“, narodni umjetnici, muzičari i vokalni solisti.

Ekipa Malog Palančišta drugi je finalista Kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo 2015“, koji u nedjelju 26. jula, stiže u Gornju Marićku.

Tekst i foto – Saša Goronja

selo veselo 2015-malo palanciste (1) selo veselo 2015-malo palanciste (5) selo veselo 2015-malo palanciste (6) selo veselo 2015-malo palanciste (4) selo veselo 2015-malo palanciste (7) selo veselo 2015-malo palanciste (8)