rudar prijedor-leotar-izvjestaj (1)Filip Arežina i naredne sezone će nositi dres Rudar Prijedora, šampiona Republike Srpske i povratnika u premijerligaški karavan BiH.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH koji je ponikao u mostarskom Zrinjskom imao je ponudu Borca iz Banjaluke, ali se, ipak, odlučio da ostane u gradu na Sani.

-Želim da pomognem u borbi za opstanak u Premijer ligi BiH. Nisam hteo da menjam sredinu iako je bilo ponuda. Odlučio sam da i dalje nosim zeleno-crni dres jer Prijedor mi odgovara, a u Rudar Prijedoru se osećam lepo – istakao je mladi vezista „rudara“.

S druge strane pripremama Prijedorčana treba da se priključi najbolji strelac i igrač u protekloj sezoni Prve lige Republike Srpske Siniša Radoja koji bi i u novoj sezoni trebalo da bude jedan od glavnih oslonaca Rudar Prijedora. On ima privatnih obaveza i dobio je dozvolu da se naknadno odazove na pripreme.

I dok je u toku sklapanje igračkog kadra za šestu premijerligašku sezonu paralelno sa tim Prijedorčani imaju i organizacionih aktivnosti. U petak, 3. jula zakazana je sednica Skupštine kluba na kojoj bi trebalo da bude imenovan novi Upravni odbor s obzirom da aktuelni nije funkcionisano onako kako se od njega očekivalo.

Poslednjih dana u javnosti su se licitirala i imena za sportskog direktora kluba, u konkurenciji su bivši igrač i kapiten Borislav Mikić, ali i nekadašnji centarfor banjalučkog Borca Muhamed Ibrahimbegović Fišer. U prvi plan je isplivalo i ime Žarka Mandića, nekadašnjeg centarfora Prijedorčana koji je blizu inauguracije.

Sportlive.ba