rtvpd-teniske nade prijedora (1)Na terenima tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor održano je prvenstvo Republike Srpske za djevojčice i dječake do 10 godina. U konkurenciji 14 djevojčica trijumfovala je Anastasija Ignjatić koja je u finalu rezultatom 7:3 pobijedila domaću igračicu Safinu Hodžić. Do četvrtfinala ovog turnira dospjele su članice tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor: Katarina Pašić i Marija Kovačević.U utješnom turniru prva je Maja Vejnović, druga Nina Kladar, a treća mjesta osvojile su Prijedorčanke Elena Dodoš i Mila Radaković.

Kod dječaka pobjednik prvenstva Srpske je Marko Maksimović iz Doboja koji je rezultatom 7:5 pobijedio Mateju Skočića iz banjalučke „Mladosti“ .Utješni turnir dječaka bio je u znaku domaćih nada. Stefan Puhalić je prvi, Luka Bucalo drugi, a Nikola Babić treći. Sudija ovog prvenstva bio je Prijedorčanin Nenad Marjanović.

Prijedorske teniske nade su uspješne i u mini tenisu. Na masters turniru najboljih takmičara Republike Srpske, do 8 godina, održanom u Banja Luci, prvo mjesto je osvojila ekipa tenis kluba „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor u sastavu Sara Puhalić i Stefan Bajić. Oni su svoje prve teniske korake napravili u besplatnoj školi tenisa koju prijedorski klub, tradicionalno, organizuje tokom ljetnog raspusta.

Iz Uprave prijedorskog kluba podsjećaju da je u toku upis kandidata od 6 do 10 godina. Rekvizite obezbjeđuje tenis klub „Dr Mladen Stojanović“ Prijedor.

RTV Prijedor
rtvpd-teniske nade prijedora (2)