foto razglednica sa kozare (1)Tokom ljetnih mjeseci temperature u našim krajevima često prelaze i 35. podiok Celzijusove skale.

Iako prvi kalendarski dani ljeta nisu donijeli očekivane vrućine, mnogi Prijedorčani osvježenje traže uz rijeku Sanu i nekoliko bazena na području grada.

Osim uz riječne tokove, jezera i pored bazena, svježinu tokom najtoplijih mjeseci možete pronaći i na „krajiškoj ljepotici“, planini Kozari, gdje brojni posjetioci takođe mogu uživati u čarima prirode i čistom vazduhu.

Rukovodstvo i zaposleni u Nacionalnom parku „Kozara“ iz godine u godinu ulažu napore da poboljšaju turističku ponudu, uređujući izletišta i uvodeći nove sadržaje.

Tako je nedavno dodatno uređen dio u blizini Memorijalnog kompleksa na Mrakovici, pa se osim dječijeg igrališta može vidjeti i jedna lijepa fontana.

Zahvaljujući čitaocima internet portala www.prijedordanas.com u prilici smo da Vam pokažemo nekoliko fotografija sa Kozare/Mrakovice koje su nastale prvih dana ljeta.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

foto razglednica sa kozare (3) foto razglednica sa kozare (4) foto razglednica sa kozare (5) foto razglednica sa kozare (10) foto razglednica sa kozare (7) foto razglednica sa kozare (8) foto razglednica sa kozare (9) foto razglednica sa kozare (2) foto razglednica sa kozare (6)