rtvpd-vidovdanski dani omarskaVidovdanski dani u Omarskoj, naziv je manifestacije koja je održana u ovom mjestu. Tim povodom, organizovana je izložba tradicionalnih jela, narodnih rukotvorina i eksponata. Manifestaciju je pratio i bogat kulturno zabavni i sportski program.

Manifestacija Vidovdanski dani u Omarskoj iz godine u godinu okuplja sve veći broj posjetilaca i izlagača. Ove godine, kod Crkve Lazarica na više od 20 štandova vrijedne domaćice iz Omarske i susjednih sela izložile su dosta rukotvorina, nastalih u kućnim radionicama i tradicionalnih domaćih jela i delicija, po kojima je Potkozarje poznato. Uglavnom se radi o specijalitetima od domaćih proizvoda, koji su po svom kvalitetu daleko ispred brze hrane koja se praktikuje u gradovima širom svijeta. Pažnju brojnih posjetilaca privukla je Danica Cunjak sa preslicom.

“Ovo je deseta jubilarna manifestacija, posvećena Vidovdanu, koja se održava u Omarskoj i koja je dio prijedorskog “Kulturnog ljeta”, zahvaljujući mještanima, ali i Gradskoj upravi i gradonačelniku Prijedora, koji su sve ovo podržali”, rekao je član Organizacionog odbora manifestacije Dalibor Grabež.

Manifestaciju su podržali i Kompanija “Arselor Mital” Prijedor, Dom zdravlja Prijedor, kao i veći broj privrednika Regije Prijedor.

RTV Prijedor