rtvpd-parastos brezicaniPorodice, potomci, saborci, predstavnici boračkih organizacija, organa vlasti, društvenog i privrednog života grada, Brezičana, Gornje i Donje Dragotinje, Marina, Jutrogošte, Gornjeg Jelovca, Velikog i Malog Palančišta, Čirkin Polja i drugih mjesta, polaganjem vijenaca i odavanjem dužne pošte, kod spomen obilježja u centru Brezičana, prisjetili su se poginulih boraca iz minulih ratova.

Bila je to prilika i podsjećanje na 23. godišnjicu formiranja Prvog motorizovanog bataljona 43. prijedorske motorizovane brigade i sve borce ovih krajeva koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske. Parastos je služio protojerej Boris Narić.

Dužnu poštu poginulim borcima odali su i predstavnici Gradske organizacije porodica poginulih i zarobljenih porodica. Prisutni su posjetili i spomen sobu u Brezičanima gdje je odnedavno podignuta i spomen ploča poginulim borcima radnicima „Energopetrola“.

Sa pomen parastosta iz Brezičana poručeno je da je trajan dug da se mlade generacije vaspitavaju po patriotizmu poginulih boraca, poštuju druge i ljudsko dostojanstvo cijene iznad svega.

RTV Prijedor