pavic-osmanovicGradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je danas da će gradska uprava i Federalno ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica s 360.000 KM finansirati putne pravce u Kozaruši i Kevljanima, gdje je učešće grada 30, a ministarstva 70 odsto.

On je nakon razgovora s federalnim ministrom Adilom Osmanovićem rekao da će grad i ovo federalno ministarstvo zajednički završiti i vodovod u Čarakovu, ističući dobru saradnju dviju institucija kad je u pitanju pomoć povratnicima u stvaranju što boljih uslova za život.

“Imamo dosta zajednički realizovanih projekata. U 2012. godini kandidovali smo ih prema ovom ministarstvu 42, a u ovoj godini 17. Nije suština samo u donacijama , nego su bitni komunikacija, razumijevanje i uticaj na građane u mjestima gdje žive”, dodao je Pavić.

Federalni ministar raseljenih lica i izbjeglica Adil Osmanović rekao je da će za završetak vodovoda u Čarakovu ovo ministarstvo izdvojiti 90.000 KM za vodomaterijal, a da će gradska uprava finansirati radove.

“Tačno je da nije sve u finansijskim sredstvima, nego svaka moja posjeta je i poruka mira i razumijevanja i da svim građanima ukažemo da želimo biti uključeni u rješavanje problema sa kojima se susreću”, dodao je Osmanović.

SRNA