n1-uio bihZa šefa Carinske ispostave Prijedor prije nekoliko dana postavljen je Miroslav Kragulj, koji je prošle godine uhapšen u akciji Pandora. S obzirom da Tužilaštvo BiH nije dostavilo dokaze protiv Kragulja, njega je disciplinska komisija Uprave za indirektno oporezivanje BiH vratila na posao, te ga postavila na rukovodeću poziciju.

“Dana 16.06.2015. godine za šefa Carinske ispostave Prijedor rješenjem je postavljen službenik Miroslav Kragulj. Zbog objektivnih razloga još nije izvršena primopredaja dužnosti”, potvrđeno je za N1 u UIO BiH.

Miroslav Kragulj u akciji Pandora osumnjičen za više krivičnih djela, među kojima su i poreske utaje i pranje novca. Prije Kragulja, na čelu prijedorske carinske ispostave bila je Blagica Aleksić, koja još nije predala dužnost Kragulju, o čemu nije željela da govori.

N1 je prvi objavio da je u maju na posao vraćen i Zdravko Cvjetinović, i to za šefa Sektora carine. Tužilaštvo BiH ga sumnjiči za više krivičnih djela. Iz državnog tužilaštva su nam potvrdili da su Miroslav Kragulj i Zdravko Cvjetinović, iako vraćeni na posao, i dalje pod istragom.

ba.n1info.com