florbol liga-zavrsetak-prijedor (1)Protekle nedjelje u sportskoj dvorani „Mladost“ u Prijedoru odigrana je završnica Floorball Lige Bosne i Hercegovine.

Turnir je pratilo oko 50-tak gledalaca, koji su mogli vidjeti dosta uzbuđenja i sjajan floorball.

Takmičenje je počelo derbijem između domaćih „Gladiatora“ i „Lavova“.

Prijedorčani su veoma motivisani ušli u meč i od samog starta su preuzeli kontrolu. Odličnom igrom sigurno su stigli do vođstva od 4:0. Međutim, „Lavovi“ se ne predaju pa u posljednjem periodu pokazuju svoj kvalitet i koriste „opuštanje“ domaćina te dolaze do minimalnog poraza od 4:3.

Drugi meč između „Tuzle 3:16“ i „Gromova“ je bio od izuzetne važnosti za Banjalučane koji su od početka meča kontrolisali rezultat te brzom i napadačkom igrom stigli do sigurne pobjede. Tuzlaci su ipak odigrali hrabro i požrtvovano uprkos nedostatku nekoliko igrača.

florbol liga-zavrsetak-prijedor (2)Ovom pobjedom Floorball Club „Gromovi“ iz Banja Luke stigli su do svoje 4. uzastopne titule šampiona Bosne i Hercegovine u floorballu.

Posljednji meč je bio duel starih rivala „Gladiatora“ i „Tuzle 3:16“. „Istrošeni“ Tuzlaci nisu mogli pružiti pravi otpor, što su Prijedorčani iskoristili i sa 11:2 ostvarili uvjerljiv trijumf te zaključili sjajnu sezonu.

Nagradu za najboljeg golmana osvojio je Stefan Panić, golman „Gladiatora“, dok je nagradu za najkorisnijeg igrača osvojio Denis Kasum, igrač „Lavova“.

Floorball Club „Gladiator“ Prijedor bio je dobar organizator i domaćin posljednjeg turnira sezone.

Banjalučki „Gromovi“ su osvojili titulu sa 13 bodova, „Gladiator“ je drugi sa 12, dok su „Lavovi“ treći sa 11 bodova.

Za prijedorske „Gladiatore“ u ovoj sezone su igrali: Rade Rokvić, Miro Rokvić, Neven Rokvić, Boro Brkić, Stefan Panić, Aleksandar Rujević, Marko Štrbac, Bojan Čačić, Željko Mamić, Petar Karanović, Dragan Kalinić, Alan Hodžić, Sandro Hodžić, Goran Radišić, Miroslav Joksimović i Davor Krupljanin.

Tekst i foto – Floorball Club „Gladiator“ Prijedor i Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

florbol liga-zavrsetak-prijedor (4) florbol liga-zavrsetak-prijedor (5) florbol liga-zavrsetak-prijedor (3)