zastitna radionica prijedor (1)Na glavnom prijedorskom trgu u neposrednoj blizini nekadašnje robne kuće „Patrija“ nalazi se Zaštitna radionica, koja je otvorena kao projekat Fondacije „Zajednički put“ iz Prijedora.

Ovaj kreativni kutak popunjem ručno stvaranim predmetima koji se može opisati i kao „malo savršenstvo“ postoji već pet mjeseci u našem gradu.

U Zaštitnoj radionici se zapošljavaju mladi ljudi bilo kao prodavači kreativnih proizvoda bilo kao kreativci-ponuđači divnih predmeta.

zastitna radionica prijedor (2)Svoje radove na ovom mjestu izlažu i kreativci sa invaliditetom, djeca sa posebnim potrebama kao i drugi mladi kreativni Prijedorčani.

Oaza koja nudi raznolikost svojom ponudom, svakako je mjesto u koje treba da svrati svaki građanin Prijedora.

Tu se može pronaći nakit od fimo mase, drveta ili od različitih perlica, kutije i satovi ukrašeni decoupage tehnikom, tu su i torbe i novčanici izrađeni od kože, umjetničke slike, peškiri ukrašeni ručno rađenim vezom kao i drvene kutije u koje stavljamo vinske boce.

Ponuda u Zaštitnoj radionici je prodajnog karaktera a treba posebno naglasiti da su ovdje zastupljeni unikatni proizvodi i da izlagači nude jeftinije proizvode od onih koji se mogu kupiti na nekim drugim mjestima.

Ako želite sebi ili nekoj dragoj osobi priuštiti unikatan komad nakita ili poklon za dugo sjećanje posjetite Zaštitnu radionicu.

Tekst i foto – Dejana Vujnović/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

zastitna radionica prijedor (3)