svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (1)Učenici Muzičke škole „Savo Balaban“ Prijedor obilježili su sinoć svojim nastupima 21. jun, Svjetski dan muzike.

Kod gradskog sata na Trgu majora Milana Tepića prisutni Prijedorčani mogli su da čuju mlade muzičare na harmonici, klarinetu i flauti, dok su se ispred Galerije 96 predstavili solo pjevači i izvođači na klaviru i gitari.

Direktor ove obrazovne ustanove Gojko Rađenović je rekao da se Muzička škola „Savo Balaban“ prošle godine uključila u obilježavanje ovog datuma.

-Svjetski dan muzike ustanovljen je 1982. godine kada je prvi put obilježen na inicijativu Ministarstva kulture Francuske. Evropska povelja o prazniku muzike na dan ljetne ravnodnevice, 21. juna, potpisana je 1997. godine u Budimpešti, potpisnice su bile Francuska, Češka, Španija, Italija, Grčka i Turska, a danas se ovaj praznik proslavlja u više od 100 zemalja i 500 gradova na svim kontinentima. Nadam se da su naši učenici na najbolji način „obojili“ notama svoj grad – istakao je Rađenović.

Nekoliko stotina Prijedorčana svih uzrasta uživalo je sinoć na gradskom šetalištu u zvucima muzika, a mladi izvođači su za svoj trud nagrađeni aplauzima.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (2) svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (3) svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (4) svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (5) svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (6) svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (7) svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (8) svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (9) svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (10) svjetski dan muzike obiljezen u prijedoru (11)