gradski stadionFudbaleri Rudar-Prijedora, ovogodišnjeg šampiona Prve lige Republike Srpske, počeće u ponedjeljak u 10 časova pripreme za narednu sezonu pod vođstvom novog-starog šefa stručnog štaba Borisa Gavrana.

-Bez obzira na sve okolnosti, vjerujemo da će Fudbalski savez Republike Srpske, potvrditi ekspresni, na terenu zasluženo izvojevani, povratak kluba u Premijer ligu BiH i zbog činjenice da takmičenje počinje ranije, tako se i postavljamo. Izvjesno je da računamo na prvotimce koji žele da ostanu, jer je bilo dvadesetak igrača, a moraćemo se pojačati – priča Gavran.

Ipak, za sada nisu poznata imena novajlija „rudara sa Sane“ i, kako najavljuje Gavran, na prozivci ih neće biti.

-Moramo dovesti četiri-pet igrača, ali želja nam je da, shodno finansijskim mogućnostima, prođemo što jeftinije, a da dobijemo potreban kvalitet. Međutim, neki od njih imaju ponude i inostranih klubova, pomalo i zbog raznih informacija o Rudar-Prijedoru su neodlučni. Ipak vjerujem da ćemo brzo kompletirati ekipu – naglasio je Gavran.

Izvjesno je da jedan od najboljih igrača, ofanzivni „vezista“ Vedran Kantar odlazi u Vitez, dok su želju da napuste „zeleno-crne“ izrazili još neki prvotimci.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com