srna-izlozba studenata grafike (1)U prijedorskoj “Galeriji `96” sinoć je otvorena izložba grafika tri najbolja studenta grafičkog odsjeka Akademije umjetnosti u Banjaluci, iz klase profesora Nenada Zeljića.

Izloženi su radovi Jelene Inđić iz Šapca, Jelene Ružojčić iz Doboja i Bojana Babića iz Banjaluke.

Izložbu čini 70 grafika postavljenih na 30 tabli rađenih akvatitnom i kombinacijom u duboko visokoj štampi.

Direktor galerije Tihomir Ilijašević rekao je da ova ustanova tradicionalno na kraju školske godine nagrađuje samostalnom izložbom najbolje studente grafičkog odsjeka banjalučke Akademije umjetnosti.

“Mogu slobodno reći da je riječ o izuzetnim mladim darovitim studentima”, rekao je Ilijašević.

srna-izlozba studenata grafike (2)Prema njegovim riječima, iz godine u godinu uočljiv je napredak, pa su i izložbe studenata grafičara sve kvalitetnije i u likovnom i u poetskom i u zanatskom dijelu.

“Koliko god da se radujemo izložbama vrhunskih autora, koji su u proteklih 13 godina izlagali u ovoj u galeriji, posebna je radost kad izlažu mladi umjetnici, pogotvo kada su daroviti. Jedino nam preostaje da ih podržimo i uzdamo se u njih”, rekao je Ilijašević.

Student treće godine Akademije umjetnosti Bojan Babić kaže da je počastvovan što je sa koleginicama sa klase izabran da izloži radove na ovoj izložbi.

“Grafika ima svoje prednosti jer možete imati više otisaka i dijeliti ih sa više ljudi, a mane su joj zato što svi više vole slikarstvo i uglavnom slice i grafike nastaju iz ovih slika”, rekao je Babić.

Prijedorčani mogu da pogledaju izložbu do 19. jula.

SRNA