avaz-pozar-sijeno-donja ljubijaU Donjoj Ljubiji kod Prijedora danas, oko 12.30 časova, izbio je požar u novoizgrađenoj kući Arnela i Mirjane Čehić.

U njoj je bilo i 220 bala sijena i pet koza, ali je veća materijalna šteta spriječena brzom intervencijom vatrogasaca iz Profesionalne vatrogasne jedinice iz Prijedora i policajaca iz Ljubije koji su tokom gašenja požara obezbjeđivali lice mjesta.

– Stajala sam sa komšijom, a djeca su se igrala u dvorištu. Odjednom sam čula kako moj sin viče vatra, vatra. Strčali smo pred kuću koju je plamen već prilično zahvatio. Koze je jedva uspio spasti moj suprug, umalo se nije ugušio od dima. Ja sam htjela da pozovem vatrogasce, međutim rekli su mi da ih je već neko zvao. Vrlo brzo su došli i na svu sreću spasli našu i komšijinu kuću. Iako ih je plamen već zahvatio nije bilo veće štete – rekla je Mirjana Čehić.

U TVJ Prijedor nisu se mogli izjasniti o uzroku požara rekavši da će više detalja biti poznato nakon uviđaja policije.

Arnel Čehić štetu od požara procijenio je na 6.000 maraka. Ni sam ne zna kako će je nadoknaditi jer četveročlanu porodicu, suprugu i dvoje djece, Arnel najvećim dijelom izdržava od nadničenja.

Dnevni avaz