srna-nove masine-cromex (1)Preduzeću “Kromeks” iz Prijedora, koje se bavi obradom metala, danas su isporučeni alat i priključci za mašine u okviru podrške malim i srednjim preduzećima u BiH.

Donacija je vrijedna 20.000 KM, a “Kromeks” je izabran među više od 70 preduzeća sa područja Prijedora koja su se prijavila na javni poziv raspisan u okviru projekta “Podrška trajnim rješenjima strategije implementacije revidiranog Aneksa sedam Dejtonskog mirovnog sporazuma IPA 2012”.

Riječ o projektu čiji su donatori EU i UNHCR, kao krovna organizacija sa sedam partnera, od kojih je jedan i nevladina humanitarna organizacija “Hilsferk Austrija Internešnel” /Hilfswerk Austria International/.

Cjelokupan projekat traje tri godine, a vrijedan je osam miliona evra.

Predstavnik “Hilsferka” Gorana Podinić pojasnila je da je riječ o podršci malim i srednjim preduzećima s ciljem proširenja proizvodno-uslužnih kapaciteta i otvaranja radnih mjesta za povratnike i raseljena lica.

srna-nove masine-cromex (2)Direktor preduzeća “Kromeks” Mirsad Ramić rekao je da će donacija omogućiti otvaranje novih radnih mjesta i proširenje proizvodnih asortimana preduzeća.

On je dodao da je posao dobio već dobio jedan radnik, koji će biti na tromjesečnoj obuci, nakon čega će posao dobiti još jedan radnik metalske struke.

Firma “Kromeks” posluje od 2004. godine i zapošljava 25 radnika, a gotovo 70 odsto proizvoda plasira na inostrano tržište. Ima širok asortiman proizvoda od lampi do dijelova za autoindustriju.

SRNA