zoran bujicU Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor, poslije osvojene šampionske titule u prvenstvu Prve lige Republike Srpske, pripremaju se za svoju šestu sezonu u Premijer ligi BiH.

Prvu ekipu ubuduće neće voditi dosadašnji šef stručnog štaba Zoran Bujić, čije su zasluge za ostvareni cilj, kao i plasman u finale Kupa RS ogromne.

-Zahvaljujem se rukovodstvu na ukazanom povjerenju i drago mi je da sam ostvario cilj. Ujedno zahvalan sam igračima na svemu što su pružili u ovoj polusezoni, svojim najbližim saradnicima Saši Keranoviću, Nedžadu Žeriću i treneru golmana Perici Topiću na saradnji, a navijačima na podršci – rekao je Bujić, koji svakako želi i dalje da ostane vjeran i stavi se na raspolaganje svom klubu radom, kao i do sada, u nekoj novoj ulozi.

Predsjednik ovog sportskog kolektiva Goran Bojić, od čijeg ljetošnjeg dolaska su „rudari sa Sane“ zaustavili posrtanje na svim nivoima, a učinjeno je dosta na ukupnoj stabilizaciji, posebno popravljajnju infrastrukture, takođe se zahvalio Bujiću. U potpunosti se opravdala procjena Uprave da stane uz trenera iz sopstvenih redova.

-Bujić je na rastanku sa prvotimcima najavio da više neće sjediti na klupi. Na nama je da, iako uvijek i po tom pitanju, ima prostora za drugačija rješenja, tražimo rešenje za stručnjaka sa profi-licencom. Ni Nedžad Žerić nije diplomirao, ali nadamo se da ćemo pronaći trenera koji će prije svega nastaviti posao Bujića. Cilj nam je afirmacija mladih igrača iz našeg Omladinskog pogona, a odlazak Ajdina Redžića zimus u banjalučki Borac najbolje potvrđuje da imamo kvalitetnih mladića – naglasio je Bojić.

Sigurno je da će u sklapanju „mozaika“ igračkog kadra najveći problem „zeleno-crnima“, koji ih muči još od odlaska Mirze Džafića, biti dovođenje klasičnog golgetera, posebno što je odlazak najavio Vedran Kantar.

Kako saznajemo „prvi pik“ Prijedorčana je odlični strijelac iz Kikinde Uroš Stojanov. Čine sve da dođu u kontakt sa momkom, koji se prvo istakao noseći dres federalnog prvoligaša Jedinstva iz Bihaća, a u prošlom prvenstvu bio je član Zvijezda iz Gradačca, ekipe iz bh. elitnog ranga.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com