selo veselo 2015-ljeskare (1)Prva ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“, u okviru „Kulturnog ljeta Prijedor 2015“, održana je ove nedjelje, 14. juna, kod Društvenog doma u Ljeskarama.

U višečasovnom programu, brojni posjetioci su pratili nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu, u čemu su se takmičile ekipe Miske Glave, Volara- Gornjih Jugovaca, Ljeskara-Kalajeva i Ljubije.

Najuspješnija je bila ekipa domaćina, Ljeskare-Kalajevo, drugo mjesto zauzela je Miska Glava, treća je ekipa Volar – Gornji Jugovaci dok je četvrta ekipa Ljubije.

Ekipa domaćina bila je najuspješnija u bacanju kamena s ramena, trčanju u vrećama i navlačenju konopca, dok je ekipa Miske Glave bila najbolja u borbi na brvnu i nabacivanju obruča.

selo veselo 2015-ljeskare (2)Najviše znanja u poljoprivrednom kvizu „Znanje imanje“ pokazala je ekipa Volara i Gornjih Jugovaca.

Priznanja i pobjednički pehar ekipama uručio je Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika Prijedora.

Đaković je podsjetio posjetioce na značaj tradicionalne manifestacije, koja se, s ciljem oživljavanja društvenog života u prijedorskim selima, od 2010. godine održava u okviru „Kulturnog ljeta“ grada Prijedora.

U kulturno-umjetničkom programu nastupio je folklorni ansambl i orkestar KUD „Kozara“ iz Prijedora, folklorna, dramska i recitatorska sekcija OŠ „Mladen Stojanović“ Ljubija – Područno odjeljenje Ljeskare, izvorna grupa, frulaš Brane Bilbija, vokalni solisti Predrag Miljatović i Nena, muzičari i narodni umjetnici.

Ekipa „Ljeskare –Kalajevo“ prvi je finalista Kulturno-zabavnog karavana „Selo veselo 2015“ , koji u nedjelju 5. jula stiže u Malo Palančište.

Tekst i foto – Saša Goronja

selo veselo 2015-ljeskare (6) selo veselo 2015-ljeskare (3) selo veselo 2015-ljeskare (5) selo veselo 2015-ljeskare (4) selo veselo 2015-ljeskare (7) selo veselo 2015-ljeskare (8) selo veselo 2015-ljeskare (11) selo veselo 2015-ljeskare (9) selo veselo 2015-ljeskare (10)