udruzenje oboljelih ms-dogovor u pozoristu prijedorUdruženje oboljelih od MS je u toku realizacije inicijative za uklanjanje arhitektonskih barijera sa kulturnih objekata, radi lakšeg i što samostalnijeg kretanja invalidskim kolicima ili teže pokretnim osobama, obavilo uspješan razgovor sa direktorom Pozorišta Prijedor Zoranom Barošem.

Pri posjeti ovoj kulturnoj ustanovi, predsjednica Udruženja Gordana Babić i članica Udruženja Dejana Vujnović su primljene sa iskrenom dobrodošlicom od strane zaposlenih i samog direktora, a konstruktivan ratgovor je okarakterisao ovu posjetu.

-Gradsko pozorište treba tri montažne rampe, na ulazu, unutar zgrade, kao i rampu koja vodi do sjedišta, za koje su potrebna finansijska sredstva, koja očekujemo od Gradske uprave. Moramo naglasiti veliku podršku koju smo dobili od samog direktora Pozorišta Prijedor – rekla je Gordana Babić.

Ona je dodala da je gospodin Baroš odobrio uklanjanje tri sjedala u prvom redu kako bi se napravio prostor za smještanje invalidskih kolica i stvorila mogućnost da i osobe sa invaliditetom u narednom periodu pogledaju predstave koje nudi ova kulturna ustanova.

-Treba se i ponovo istaći činjenica da smo dobili i pozitivan odgovor na dopis koji smo prošlog mjeseca uputili Gradskoj upravi tako da očekujemo što skoriju realizaciju naše inicijative o lakšem pristupanju kulturnim ustanovaam u našem gradu za članove našeg Udruženja i ostale osobe oboljele od multiple skleroze koje koriste invalidska kolica – istakla je Babićeva.

Stihovima „Sve se može kad se male ruke slože“ na najbolji način se opisuje inicijativa Udruženja MS jer se timskim i zajedničkim radom postižu najbolji rezultati u borbi protiv diskriminacije.

Tekst i foto – Dejana Vujnović/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com