otvoren put gradina-gornja maricka (1)U Gradini kod Prijedora danas je otvoren put Gradina – Gornja Marićka, u koji je kompanija “Arselor Mital” Prijedor uložila 320.000 KM.

Direktor “Arselor Mitala” Prijedor Mladen Jelača rekao je da je put rađen u saradnji sa gradskom upravom, da ga je u cijelosti finansirala ova kompanija i da su sredstva obezbijeđena iz fonda od pola miliona maraka, predviđenih za saniranje štete od poplava.

“Put je rađen u skladu sa građevinskim standardima u dužini 2.000 metara, širini tri metra, sa svim bankinama, propustima i pristupima domaćinstvima”, rekao je Jelača novinarima u Gradini.

On je dodao da će preostalih 180.000 KM iz Fonda za sanaciju štete od poplava biti uloženo u čišćenje i regulaciju korita i obala Bereka, da bi se postigla maksimalna propusnost u slučajevima visokih vodostaja.

otvoren put gradina-gornja maricka (2)“To će biti realizovano čim se stvore uslovi za izvođenje građevinskih radova, imajući u vidu i dalje visok vodostaj za pristup i rad građevinskih mašina”, dodao je Jelača.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić rekao je da ovaj put asfaltom povezuje mještane Gradine i Marićke sa Prijedorom i sa Banjalukom.

“Put je u usjeku, često je bivao izložen vremenskim nepogodama i zato često i neprohodan, a sada su ti nedostaci otklonjeni”, napomenuo je Pavić.

On je zahvalio kompaniji “Arselor Mital”, istakavši da na području ovih mjesnih zajednica najviše radi rudnik Omarska.

Pavić je podsjetio da je na području Prijedora u posljednjih šest godina asfaltirano puteva više nego za prethodnih 60 godina.

Predstavnik Mjesne zajednice Gradina Dragan Todorović rekao je da je to ranije bio makadamski put, da je uništen u vrijeme prošlogodišnjih poplava i da nije bio u funkciji godinu dana.

SRNA

otvoren put gradina-gornja maricka (3)