prijedor-gorazde-izvjestaj 1Rukometaši Prijedora su se pobjedom u pretposljednjem, 29. kolu prvenstva Premijer lige BiH, oprostili od svojih navijača, pošto su kao i sve ostale rivale ove sezone, izuzimajući prvoplasirani tim sarajevske Bosne, savladali i ekipu Goražda sa 30:29(12:18).

Početak meča nije bio baš dobar za izabranike trenera Bojana Unčanina, jer su prvi gol postigli tek u 8. minuti, a rezultat na semaforu glasio je 1:5. Bilo je vidno da je rival, kojem „gori pod nogama“ i došao je sa 14. pozicije koja vodi u niži rang takmičenja, silno motivisan.

Međutim, domaći su u nastavku, poslije najvećeg vođstva gostiju u 31. minuti (12:19) smogli snage da u finišu naprave preokret. Čovjek odluke bio je desni bek Dejan Unčanin, koji je postigao posljednjih pet golova (četiri iz sedmerca) za prvu prednost od dva gola razlike u 59. minuti (30:28) dovoljnu za trijumf, pošto je protivnik još samo jednom zatresao mrežu za konačan ishod. Vrijedi istaći i odlične odbrane golmana Miodraga Čuture, naročito u momentima kada su Prijedorčani „stizali“ rezultat.

prijedor-gorazde-izvjestaj 2-Bilo je mnogo stvari koje su nas opteretile pred ovu utakmicu, prvenstveno na psihološkom planu, iako smo davno svoj cilj ispunili. Ipak, pružili smo 100 odsto svojih mogućnosti zbog ponekad „okrutne“ prijedorske publike ne dozvolivši da im pružimo „slast“ neuspjeha, već smo se pobjedom časno oprostili od domaćih navijača. Žao mi je Goražda što ovim porazom napušta bh. elitno društvo i poželio bih im, kako zbog kvaliteta igračkog kadra, organizacije kluba, sportske sredine i motivisanosti, da se već sljedeće godine vrate u društvo najboljih – istakao je, manirom istinskom rukometnog asa, korektnog na terenu, prema saigračima, ali i protivnicima, najefikasniji igrač susreta Dejan Unčanin.

Prijedor-Goražde 30:29((12:18)

Dvorana Mladost Prijedor
Gledalaca: 200
Sudije: Žarko Hrstić i Mario Primorac (Ljubuški)
Sedmerci: Prijedor 8(6), Goražde 4(3)
Isključenja: Prijedor 2 minuta, Goražde 6 minuta

PRIJEDOR
Davidović, Daničić 3, Miljuš, Kaurin 3, Mandić 3, Topić-1 odbrana + 1 sedmerac, Kragulj, Hercegovac 3, Čutura-10 odbrana, Blagojević 4, D.Unčanin 8, Balaban, Kecman 2, Radaković 4, Selimbegović

GORAŽDE
Bukva 6, Osmanković, Marić 6, Fazlić 7, Šehović, Jamak, Pušilo, Merkez 3, Šundo, Fidahić 1, Halilović 3, Peruničić, Džananović-8 odbrana + 2 sedmerca, Žiga, Pilav 3, Pleh

N. Đerić
prijedor-gorazde-izvjestaj 3 prijedor-gorazde-izvjestaj 4