vecera budala premijera 2Manji hljeb, dvije čokoladice, dva smokija ili žvake. To je, otprilike, ono što može da se kupi za marku. Ipak, mimo sitnijih prehrambenih proizvoda, postoji još nešto što toliko košta. Barem u Potkozarju.

Kad svi mogu da imaju akcije, mogu i oni! ”Pozorište za marku” je ideja kojom rukovodstvo te kulturne ustanove želi da privuče što više publike. Tokom ovog i narednog mjeseca ponudiće svoje najbolje predstave iz protekle dvije sezone.

Naše su karte inače od tri do pet, ako je gostujuća predstava i deset maraka. To je za nekoga stvarno puno, razumijete, to je dva dana ručka nekome. Sad kroz ovu akciju shvatili smo da ljudi nemaju para a hoće da dođu u pozorište i imaju želju, priča Dean Batoz, glumac prijedorskog pozorišta.

Sad lako mogu i da je ispune. Lijepo se obucite, marku u džep i pravac prijedorsko Pozorište jer vas čekaju odlične predstave svih žanrova.

Sa ”Večerom budala” koja se igra u petak sa kojom smo bili prije mjesec dana u ”Beogradskom dramskom pozorištu” i igrali pred prepunom salom. Sa ”Feničankama” smo bili na festivalu BH drame u Zenici. To su sve predstave iza kojih pozorište stoji, kaže Zoran Baroš, direktor pozorišta u Prijedoru.

Pored ove dvije, publika će moži da pogleda i ”Prekide” i ”Namćore”. Predstave za marku igraju se svakog petka i počinju u 20 časova.

Pogledajte prilog iz Centralnih vijesti!

Alternativna televizija Banja Luka