sah prvenstvo rs za slijepe (1)Na 14.pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske u šahu za slijepe, održanom u Prijedoru, prvo mjesto osvojio je Momir Ašonja iz Istočnog Sarajeva sa šest poena iz sedam odigranih kola po švajcarskom sistemu sa tempom od 45 minuta po igraču.

Novčane nagrade i medalje za tri najuspješnija učesnika, takođe su otišle u Istočno Sarajevo, drugoplasiranom Peri Petroviću sa 5,5, i trećeplasiranom Radovanu Grahovcu sa pet poena.

Četvrtoplasirani je bio Dušan Babić iz Bileće sa 4,5 poena, koliko i petoplasirani Ljubinko Rebić (Zvornik) uz slabiji „Buholc“, dok je šesto mjesto pripalo Miri Despotu iz Banjaluke sa četiri poena.

sah prvenstvo rs za slijepe (2)-Očekivali smo odziv od dvadesetak šahista, ali s obzirom na vremena u kojima živimo zadovoljni smo i sa ovim brojem. Sve je proteklo u najboljem redu, priređen je i zajednički ručak, uz druženje tokom dva dana održavanja prvenstva – rekao je Branko Suzić predsjednik Saveza slijepih Republike Srpske.

Svih 14 takmičara dobili su diplome. Sudija je bio Savo Čelica iz Prijedora. Organizacija je povjerena SS RS, dok je suorganizator i odličan domaćin bila Međopštinska organizacija saveza slijepih Prijedor.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com